Fondant de ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Fondant de ciocolata

Ingrediente

  • 250 g ciocolata neagra cu continut cat mai ridicat de cacao (70-80% daca se poate)
  • 50 g ciocolata cu diferite arome (menta, portocale, stafide, etc.)
  • 5 oua
  • 170 g zahar
  • 2 linguri cu varf de faina cernuta
  • 75 g unt + 25 g unt pentru uns formele
  • 6 lingurite cacao pentru tapetat formele

Mod de preparare

Pentru cei carora le place ciocolata, o noua reteta din Turul Frantei. Copiii mei mi-au spus ca au mancat ceva asemanator, la Londra.

Puneti la incins cuptorul la 210 grade Celsius. Intre timp, puneti ciocolata amaruie, rupta cubulete, in bain marie impreuna cu 75 grame unt. Omogenizati compozitia si lasati-o sa se odihneasca 10 minute.

Bateti ouale cu zaharul, adaugati faina si bateti in continuare pana la omogenizarea compozitiei. Amestecati cu ciocolata topita pana obtineti un amestec omogen. Ungeti sase forme de briose sau sase canite rezistente la temperatura cu unt si tapetati-le cu cacao.

Turnati in fiecare forma compozitie, asezati la mijloc patratele de ciocolata aromata, completati apoi cu restul de compozitie, dar nu le umpleti prea mult, pentru ca mai creste la cuptor. Asezati formele intr-o tava si dati-le la cuptor pentru exact 12 minute.

Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca fondantul 1-2 ore (nu la frigider) si scoateti-l cu grija, cu o lingura si asezati-l pe farfurioare. La suprafata va fi inchegat, iar in mijloc va ramane moale. Decorati cu felii de portocala, mandarina, fructe confiate, jeleuri, stafide, sirop de artar, bombonele cu care se decoreaza torturile, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise