1. In apa calduta se dizolva sarea, zaharul si drojdia, se adauga si uleiul de masline apoi acest amestec se toarna peste faina alba, intr-o gaura facuta in centrul ei apoi se framanta un aluat elastic care se acopera si se lasa sa creasca cca.20 de min.
Intre timp ceapa curatata se taie julien apoi se caleste pana se inmoaie si devine sticloasa, intr-o lingura de ulei de masline.
2. Aluatul crescut se mai framanta pe planseta pudrata cu faina cu jumatate din cantitatea de ceapa calita, apoi se imparte in doua si se mai lasa 5 minute sa se odihneasca. Din fiecare bucata se intinde pe planseta doua dreptunghiuri de cca 25/15 cm., care se asaza una langa alta, intr-o tava in care am pus hartie de copt apoi se cresteaza pe diagonala si lateral diagonalei, sub forma unui spic de grau, se presara deasupra semintele de floarea sorelui, restul de ceapa calita ramas, rosioarele cherry si sare grunjoasa de bucatarie si se dau la copt in cuptorul deja incins, cca 20 de minute, pana se rumenesc frumos.
Este delicioasa atat calda cat si rece.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii