1. In apa calduta se dizolva sarea, zaharul si drojdia, se adauga si uleiul de masline apoi acest amestec se toarna peste faina alba, intr-o gaura facuta in centrul ei apoi se framanta un aluat elastic care se acopera si se lasa sa creasca cca.20 de min.
Intre timp ceapa curatata se taie julien apoi se caleste pana se inmoaie si devine sticloasa, intr-o lingura de ulei de masline.
2. Aluatul crescut se mai framanta pe planseta pudrata cu faina cu jumatate din cantitatea de ceapa calita, apoi se imparte in doua si se mai lasa 5 minute sa se odihneasca. Din fiecare bucata se intinde pe planseta doua dreptunghiuri de cca 25/15 cm., care se asaza una langa alta, intr-o tava in care am pus hartie de copt apoi se cresteaza pe diagonala si lateral diagonalei, sub forma unui spic de grau, se presara deasupra semintele de floarea sorelui, restul de ceapa calita ramas, rosioarele cherry si sare grunjoasa de bucatarie si se dau la copt in cuptorul deja incins, cca 20 de minute, pana se rumenesc frumos.
Este delicioasa atat calda cat si rece.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii