France`s Cake

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
France`s Cake

Ingrediente

  • Pentru blatul alb:
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de amidon
  • 2 linguri de faiana
  • 1 lingura de ulei
  • esenta de vanilie
  • 5g praf de copt
  • Pentrul blatul maro:
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de amidon
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingura de ulei
  • esenta de rom
  • 5g praf de copt
  • Pentru mousse de cocos:
  • 2 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 100g nuca de cocos
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri de amidon
  • 250 ml frisca
  • Pentru crema ganache de ciocolata:
  • 200g ciocolata
  • 200ml frisca
  • Pentru decor:
  • bomboane Rafaello
  • 100g pesmet de biscuiti

Mod de preparare

Blatul alb:

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si esenta de vanilie, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul amestecat cu faina si praful de copt. Se adauga uleiul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza usor in crema de galbenusuri.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (rotunda, cu diametru de 24 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pana incepe sa se rumeneasca.

Blatul maro:

Se prepara ca si blatul alb, inlocuind o lingura de faina cu o lingura de cacao.

Mousse de cocos:

300 ml de lapte se pun la fiert, iar in momentul in care da in clocot se pun galbenusurile frecate cu zaharul la care sa adaugat amidonul si 50g lapte rece. Omogenizam si adaugam nuca de cocos apoi punem la racit.

Cand crema sa racit foarte bine, amestecam cu frisca batuta.

Crema ganache de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc intr-un vas impreuna cu frisca lichida. Aducem pana la punctul de fierbere. Dam la rece peste noapte pt a se intarii. Cand s-a intarit, mixam pana obtinem o frisca ciocolatoasa pufoasa.

Asamblare:

Blaturile le insiropam cu cateva linguri de lapte amestecata cu zahar si esenta de rom.

Peste blatul alb, punem crema ganache de ciocolata, iar peste cel maro mousse`ul de cocos. acoperim cu un strat subtire de pesmet si dam la rece.

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise