Frittata italiana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Frittata italiana

Ingrediente

  • 3cartofi fierti in coaja si decojiti
  • 1/2pahar ulei de masline
  • 1ceapa mare
  • 1praz numai partea alba
  • 1ardei rosu 1ardei verde
  • 2bucati de kabanus
  • 300gr de piept de pasare macinat
  • 2linguri de rosii uscate (nu-i obligatoriu)
  • 1/2pahar de frunze de patrunjel tocate
  • 5oua
  • sare,piper la gust

Mod de preparare

Intr-o tigaie se incalzeste putin ulei de masline si se prajeste ceapa taiata cubulete,se adauga ardeii taiati cuburi si se prajesc usor se adauga carnea de piept macinata se sareaza,si pipereaza la gust si se adauga si kabanusul taiat rondele se mai calesc usor si se lasa la racit.

Intr-un bol se dau pe razatoare cartofii fierti,se amesteca cu patrunjelul si continutul tigaii.Se bat bine ouale si se cuprind in carne si cartofi se amesteca bine compozitia.Se ia o tigaie adanca si anti aderenta si se incalzeste restul de ulei de masline si deasemeni se incalzeste cuptorul la 200 de grade.Cand uleiul este bine incins se toarna compozitia de carne si cartofi in tigaie se face foc potrivit si se lasa ca fretata sa se prajeasca bine se orneaza cu rosii uscate sau rosioare mici taiate si se transfera tigaia in cuptor ca sa se rumeneasca frumos aproximativ 10 minute pana se rumeneste frumos.Se scoate din cuptor se lasa putin sa se raceasca si se rastoarna pe un platou si se serveste cu salata verde sau muraturi.Merge bine ptr o cina copioasa sau un pranz usor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise