autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Fricasse de pui cu salvie si cus-cus

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 08 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 08 mai 2015

Ingrediente
1 pui transat - de casa ar fi cel mai bun, 2 fire ceapa verde 1 ceapa uscata, 200 ml smantana pentru gatit, 50 g unt, 40 ml ulei de masline aromatizat, 200 ml vin alb, 2 linguri zeama de lamaie, 1 lingura faina, 500 ml supa de pui, 1 galbenus de ou, salvie, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Fricassee-ul este de fapt o carne prajita ,servita cu un sos alb cu smantana.Se face foarte simplu si este deosebit de gustoasa.
Puiul transat il spalam bine apoi il uscam cu servetele de hartie absorbante. Punem untul si uleiul la incins intr-o tigaie si puiul il condimentam bine cu sare, piper si salvie.A mea a fost uscata , dar e foarte buna si cea proaspata.
Prajim apoi puiul in untul topit, pe toate partile, apoi il scoatem din tigaie si il punem in vasul in care il vom da la cuptor.Incalzim cuptorul la 180 de grade .
Peste grasimea din tigaie mai punem putina salvie si faina, pe care o amestecam bine sa nu faca cocoloase.Adaugam vinul, amestecam apoi adaugam supa si lasam sa dea in clocot.
Adaugam si zeama de lamaie si turnam sosul obtinut peste carnea din vasul ce il vom da la cuptor.
Tocam marunt ceapa verde si ceapa uscata si adaugam in vas peste carne.
Asezonam daca e cazul, acoperim vasul si il dam la cuptorul incalzit la 180 de grade cam o ora. Daca e pui de casa, trebuie sa stea mai mult.
Dupa o ora , dupa ce puiul e patruns bine, scoatem vasul si stingem aragazul.
Intr-un bol amestecam galbenusul cu smantana si turnam amestecul peste sosul din vasul ce l-am scos din cuptor. Amestecam si presaram patrunjel verde proaspat deasupra.
Fricasse-ul se poate servi alaturi de un piure de cartofi, orez sau mamaliguta.
Eu am preferat sa-p servesc alaturi de cus-cus si salata de sfecla rosie .

Mai multe poze gasiti aici :

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/10/fricasse-de-pui-cu-salvie-si-cus-cus.html

Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Fricasse de pui cu salvie si cus-cus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 13 mai 2015

    Fricase-eu cunosc sub forma de niste painicele cu drojdie care vin prajite in ulei fierbinte si pe urma umplute cu ton si salata-dar reteta ta este foarte buna felicitari.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pui transat - de casa ar fi cel mai bun
  • 2 fire ceapa verde 1 ceapa uscata
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 50 g unt
  • 40 ml ulei de masline aromatizat
  • 200 ml vin alb
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura faina
  • 500 ml supa de pui
  • 1 galbenus de ou
  • salvie
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Fricase-eu cunosc sub forma de niste painicele cu drojdie care vin prajite in ulei fierbinte si pe urma umplute cu ton si salata-dar reteta ta este foarte buna felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe cu sos