autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Friganele de ciuperci cu dovlecel

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Ingrediente
300 g ciuperci pleurotus si/sau champignon, 1 dovlecel de aproximativ 300 g, 1/2 ardei gras rosu, 2 oua, 6-8 linguri de faina, 1 lingura pesmet (optional), sare, piper, 1 lingurita concentrat de ciuperci, 200 ml ulei pentru prajit, 4-5 catei de usturoi, cateva masline, frunze de salata verde, cateva fire de marar, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

16 voturi

Mod de preparare

Se spala bine si se toaca marunt ciupercile, dovlecelu si ardeiul gras (pastrati cateva feliute pentru decor). Puneti-le intr-un castron, adaugati ouale, verdeata tocata, condimentele si amestecati cu 6 linguri faina (si lingura de pesmet).
Intr-o tigaie antiaderenta incingeti uleiul, puneti cu o lingura friganelele si aplatizati-le foarte putin. Cand se prajesc pe o parte (dupa 4-5 minute) se intorc si se mai lasa 3-4 minute. Se scot pe hartie absorbanta. Daca intre timp amestecul devine prea zemos, mai adaugati 1-2 linguri de faina. Procedati astfel pana se termina compozitia (aproximativ 20-25 de friganele).
Puneti-le pe un platou si decorati cu salata verde, fasii de ardei gras, masline si feliute de usturoi. Le puteti servi simple, cu salata, cu mujdei sau ca garnitura la carne rasol sau branzeturi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele de ciuperci cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Epure Mariana

    Epure Mariana (Chef de cuisine):

    Am incercat chiar azi reteta dar fara sa pun ulei mult am uns doar tigaia ca la clatite ca sa nu iasa prea uleioase.Sunt foarte bune, a mancat si sotul care nu prea agreeaza mancarurile cu ciuperci.

  • 9 comentarii

  • cristina cryss0809

    cristina cryss0809 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    Interesanta reteta.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    O bunatate !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • sotit , 15 august 2009

      Fantastic de bune !!!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc. Ma bucur ca va place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      O bunatate!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Super prezentarea ta draga Doina,felicitari pentru reteta.

    • epure mariana , 21 iulie 2009

      Iata cum mi-au iesit, dar eu am uns doar tigaia ca la clatite ca sa nu fie prea uleioase.

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Vai ce bunatate! Felicitari, e numai buna acum ca se gasesc legume din plin. Eu facdin dovlecel cu morcov si cartof dar am sa incerc si combinatia asta e interesanta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

16 voturi

Ingrediente

  • 300 g ciuperci pleurotus si/sau champignon
  • 1 dovlecel de aproximativ 300 g
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 oua
  • 6-8 linguri de faina
  • 1 lingura pesmet (optional)
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita concentrat de ciuperci
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • 4-5 catei de usturoi
  • cateva masline
  • frunze de salata verde
  • cateva fire de marar
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

cristina cryss0809 (Chef de cuisine)

Interesanta reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta