Frigarui cu peste (salau/somon) file

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Frigarui cu peste (salau/somon) file

Ingrediente

  • 1 kg file de salau/somon (2 bucăți)
  • 500 g conopidă
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 cepe medii
  • sare
  • ulei de masline
  • boia dulce (optional)
  • busuioc
  • cimbru

Mod de preparare

In loc de salau puteti folosi si somon file, eu am ales sa pregatesc frigaruile cu salau.

Bucatile mai groase de peste (de pe spate) vor fi taiate cubulete cam de 3cm. Nu trebuie sa fie nici prea subtiri pentru ca pestele se face foarte repede.

Bucatile de pe burta, care sunt mai subtiri (cu grosime aproximativ 0.5 cm) le vom taia tot de aprox 3x3 cm, dar vom pune cate 2 una langa alta in tepusa de lemn.

Carnea de peste am pus-o intr-un bol in care am adaugat:

- ulei de masline

- sare dupa gust

- boia dulce (pentru gust si culoare)

- putin praf de usturoi (optional)

- putin busuioc si cimbru (dupa gust)

Se amesteca bine si se lasa la bait cat timp pregatim legumele.

Conopida se taie (sau se rupe) în tot in bucăți cam de 3cm.

Ardeiul se taie cubulețe, cam de 2x2cm.

Ceapa, dacă e de dimensiuni medii se taie în 4, dacă e mare se taie în 8.

Cantitatea totală folosită este cam de 2kg (1kg peștele + 1 kg legumele).

Se adaugă ingredientele pe rând pe betele de frigarui pe rand.

Fiindca avem conopida o cantitate mai mare, o vom folosi mai des, asadar putem alterna:

conopida, ardei, ceapa, peste ... dupa care continuam operatiunea pana se umple tepusa de lemn.

Pentru gatit, eu am folosit o tigaie grill din fonta, pe care au incaput doar 4 bucati. Pentru a se face mai rapid, am acoperit cu un capac de sticla. Cam la 3 minute le schimbam pozitia.

Cantitatea rezultata: 13 frigarui (~150g/bucata)

Timp pregatire frigarui: 35 min

Timp preparare: 10 minute*

*timpul de 10 minute mi-a luat pentru o serie de 4 frigarui pe care le-am intors de pe o parte pe alta.

Deci in total mi-au luat cam 30 minute sa fac 3 serii de frigarui. Asta fiindca nu am dispus de un gratar mai mare sa le fi facut pe toate odata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise