Frigarui de miel cu legume

Cea mai buna carne de miel pentru o frigaruie perfecta, o vom gasi in pulpa.

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie
Frigarui de miel cu legume

Ingrediente

  • 1,5 kg carne miel (pulpa)
  • zeama de la o lamaie
  • 30 ml ulei masline
  • 2-3 linguri otet natural
  • 1 ceapa mijlocie data pe razatoare
  • 1 lingura de oregano uscat si maruntit
  • sare
  • piper
  • pudra de usturoi
  • Legume
  • 2 ardei rosii
  • 2 ardei verzi
  • 2 ardei galbeni
  • 8-10 cepe mici
  • 6-8 rosii mici
  • 6-7 cartofi mici, spalati bine(nucuratati de coaja)
  • folie de aluminiu
  • betisoare de lemn(sau metalice)
  • Sos tzatziki:
  • 400 g iaurt gras
  • 2-3linguri ulei masline
  • 3-4 castraveti mijlocii (sau 2 mari)
  • 1/2 legatura marar
  • 2 lingurite menta uscata
  • 2-3 catei usturoi (dupa gust)
  • 1lingura zeama de lamaie
  • sare
  • Salata de rucola:
  • 1 legatura rucola
  • zeama 1/2 lamaie
  • 3 linguri sumaq
  • 2 linguri boabe rodie
  • 3 linguri ulei masline
  • 2-3 fire ceapa verde
  • cherry galbene (facultativ)
  • sare

Mod de preparare

Cea mai buna carne de miel pentru o frigaruie perfecta, o vom gasi in pulpa, asa ca eu am ales o pulpa nu prea mare, ca sa fiu sigura ca este o carne frageda si sa se gateasca repede. Carnea mai intai, o vom curatata de pielite si o vom taia cuburi, dar nu prea mari. Dupa ce a fost curatata, o vom pune intr-un bol si o vom condimenta cu sare, piper, oregano, apoi vom adauga ceapa rasa, sucul de lamaie si uleiul. Vom amesteca totul bine cu mainile, astfel incat, toate cuburile sa fie cuprinse de marinata formata. Vom acoperi bolul cu o folie si-l vom da la frigider pana a doua zi. Puteti sa folositi orice fel de legume doriti, eu am folosit ardei colorati si ceapa pe care le-am taiat felii patrate. A doua zi, vom scoate carnea de la frigider si o vom stoarce bine de zeama marinata. Daca focul este suficient de incins, vom incepe sa pregatim betele. Pe fiecare betisor, fie din lemn, fie din metal, vom combina carnea cu legumele. Deci vom pune altenativ, cuburi de carne si felii de legume. Se lasa intre ele o distanta mica, pentru a patrunde caldura ca sa se gateasca uniform carnea. Eu am folosit betisoare, atat din lemn cat si din metal. Rosiile si ceapa mica le-am pus separat pe betisoare. Daca folositi bete de lemn, din bambus, sa le tineti jumatate de ora in apa, ca sa nu se arda pe gratar. Mielul fiind mic, carnea e foarte frageda si frigaruile se vor gati destul de repede, nu mai mult de10-15 minute. Betele pe timpul coacerii, le vom roti pe toate partile, ca sa nu se arda carnea si sa se coace uniform. Pana se gateste gratarul, vom pregati masa si garnitura pe care vrem sa o servim alaturi de frigarui. Noi vom servi alaturi de frigarui o salata de rucola (cu boabe de rodii si cherry galbene) si un sos tzatziki, un sos tocmai potrivit pentru acest meniu. E posibil ca multi sa nu cunoasca acest sos delicios, care este usor de preparat si fara prea multe ingrediente. Sa trecem acum la modul de preparare a sosului tzatziki; la noi, acest sos are denumirea de salata de iaurt cu castraveti. Mai intai, castravetii ii vom curata de coaja, ii vom da pe razatoarea mijlocie, apoi ii vom presara cu un pic de sare ca sa lase apa si-i vom pune intr-un storcator la scurs. Intr-un bol, vom pune iaurtul la care vom adauga, putin cate putin din uleiul de masline, amestecand continuu, pana cand se incorporeaza tot uleiul, apoi vom adauga castravetii bine storsi de zeama lasata, alaturi de celelalte ingrediente, usturoiul pisat, mararul tocat marunt, menta uscata, zeama de lamaie si la final, vom potrivi de sare. Dupa ce am terminat, sosul il dam la frigider minim o ora si il vom scoate inainte de servire. Alaturi de acest sos, eu am facut si o salata de rucola care este de sezon si este foarte gustoasa si potrivita pentru un astfel de gratar. Acum, daca am terminat totul, vom pregati masa. Betele de frigarui le vom scoate pe un platou, iar ceapa, rosiile si cartofii pe un alt platou. In felul acesta, am finalizat cu gratarul nostru, totul e gata si au iesit niste frigarui minunate, gustoase si foarte fragede..!

Va doresc pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise