autor:

» » Retete la gratar

Frigarui de pui

Autor: rattheo (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: rattheo (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Ingrediente
pulpe pui dezosate: 1 kg, ardei gras rosu: 2-3 bucati, rosii cherry: 3-400 gr, ceapa uscata: 2 buc, ciuperci champignon: 3-400 gr, sunculita afumata: 100 gr, sare, piper, curry, rozmarin, zahar brun sau miere, bere blonda: 0.5 ml

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

17 voturi

Mod de preparare

Prima conditie pentru a face un gratar gustos este sa marinam carnea. Pentru frigaruile noastre luam pulpele de pui dezosate si scoatem pielea, le taiem cam in patru bucati dupa care le condimentam din belsug cu sare, piper, curry, rozmarin si un pic de zahar brun sau miere. Dupa ce le framantam bine le bagam intr-o punga cu bere si apoi la frigider cu punga pana a 2-a zi cand mergem la gratar.
Ajunsi la "locul faptei" incingem gratarul si ne apucam de treaba. Taiem ciupercile in sferturi, ardeii in bucati mici patratoase, ceapa in sferturi cu tot cu coaja si sunculita in bucati mici. Se ia cate o tepusa si incepem asamblarea: o bucata de ardei, una de ceapa, un cubulet de sunca, o ciuperca, o bucata de pui si o rosie si apoi de la capat pana acoperim trei sferturi de frigaruie. Asteptam ca jarul sa fie mai moale si asezam frigaruile. Daca se inteteste focul il molcomim repede cu cativa stropi de bere .
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Frigarui de porc si pui la gratar

Frigarui de porc si pui la gratar

Se spala carnea si se taie in bucati nici prea groase, nici prea subtiri,astfel incat sa se prajeasca

134 voturi    3 comentarii
2h
Retete la gratar
Frigarui de pui Fancy

Frigarui de pui Fancy

Taiem pieptul de pui in cubulete. Zdrobim usturoiul cu sare, apoi adaugam condimentele, uleiul de

4 voturi    2 comentarii
59 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • CristinaD

    CristinaD (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    se vede bucatarul dotat care ar tepuse cu maner pentru frigarui :D

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

17 voturi

Ingrediente

  • pulpe pui dezosate: 1 kg
  • ardei gras rosu: 2-3 bucati
  • rosii cherry: 3-400 gr
  • ceapa uscata: 2 buc
  • ciuperci champignon: 3-400 gr
  • sunculita afumata: 100 gr
  • sare
  • piper
  • curry
  • rozmarin
  • zahar brun sau miere
  • bere blonda: 0.5 ml

Raporteaza reteta

CristinaD

CristinaD (Chef de cuisine)

se vede bucatarul dotat care ar tepuse cu maner pentru frigarui :D

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Risotto cu pui fript si dovlecel Risotto cu pui fript si dovlecel

Pulpele si zucchini se condimenteaza similar, in afara faptului ca la pui adaugam usturoiul zdrobit iar la zucchini zeama de la jumatate

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Fripturi
Frigarui cu porc si legume Frigarui cu porc si legume

Se taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie în

1 vot    7 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Pastrav la grill, cartofi cu pesto si sos de lamaie cu usturoi