Frigarui de pui cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Frigarui de pui cu ciuperci

Ingrediente

  • 350-400 g piept de pui fara os
  • 100 g ciupercute champignon la borcan
  • 4-5 ardei peperoni in otet
  • 3-4 rosii micute
  • 2 cepe, una alba, una rosie
  • 7-8 catei de usturoi
  • 7-8 fire de ceapa (usturoi) verde
  • cateva fire de patrunjel
  • 3-4 castraveciori acri
  • 1 portocala micuta (mandarina)
  • 1 lingurita baza pentru mancaruri
  • 1 lingurita marar/patrunjel uscat
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • zeama de la o jumatate de portocala
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper, boia, cimbru, condimente pentru friptura

Mod de preparare

Dupa parerea mea, frigaruile se prepara foarte usor, iar efectul este maxim, atat ca gust cat si ca aspect.

Pentru inceput taiati pieptul de pui in bucati potrivite pentru frigarui si lasati-le intr-un baitz preparat din ulei de masline, zeama de la o jumatate de portocala si toate condimentele pentru cel putin 10 minute. Ideal ar fi sa le lasati o ora sau chiar mai mult. Intre timp, curatati si taiati cepele in bucati mai mari, peperoni, rosiile in sferturi, cateii de usturoi pe lungime si castraveciorii in bucati mai mari. Daca ciupercile sunt mai maricele, taiati-le in doua. Cele mai mici se lasa intregi, iar ceapa verde se pune tot intreaga, indoita.

Infigeti pe frigarui, alternativ, bucatile de carne, rosie, castravete, peperoni, ceapa, ciuperci, ceapa verde si usturoi, alternand mai des bucatile de carne.

Puneti frigaruile pe gratar si lasati-le 20-25 minute, intorcandu-le o singura data. Le puteti face pe aragaz, pe gratar in curte sau la picnic, la iarba verde. Asezati frigaruile pe platou, garnisiti cu verdeata, ridichi si felii de portocala.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise