Ingrediente
Pentru 7 frigarui:, , - 7 bete pentru frigarui, , - un piept mare de pui dezosat, , - 14 ciuperci champignon, , - un ardei galben/ kapia, , - o ceapa rosie (pentru ca are un aspect mai deosebit, dar merge si alba), , - un dovlecel mic, , - 14 rosii cherry sau 1-2 rosii mari, , - 2 carnati semiafumati mai grasi, , - 7 frunze de dafin, , - un cartof, , - putin ulei vegetal, , - putin vin alb, , - sare, , - piper
Dificultate: Redusa | Timp: 59 min
21 voturi
Mod de preparare
Asezarea pe betisoare:
Eu incep intotdeauna cu o ciupercuta, deoarece ramane foarte fixa si atunci cand asez restul ingredientelor deasupra, nu ajung cu ele pe jos. Asez mai apoi o bucata de piept de pui insotita de una de ardei, ceapa rosie, din nou piept de pui, apoi dovlecel, rosie, carnaciorul afumat (deoarece acesta tinde sa se usuce, asa ca rosia ii mai imprumuta din sucul ei), ceapa alba, din nou piept de pui, apoi adaug pe betisor o frunza de dafin, deoarece consider ca ii da o aroma deosebita carnii pe pui, apoi din nou o bucatica de pui, carnacior, rosie, dovlecel, cartof, carne, ciupercuta si dovlecel.
Eu le prepar la cuptor, in felul urmator: iau o tava de aproximativ 25 latime pe 30 lungime si incep sa asez fiecare frigaruie pe marginile ei, pe latime (a se vedea fotografia). Betisorul avand aprox. 30 de cm, depaseste latimea tavii asa ca sta. Si astfel, circula caldura excelent si pe sub preparate. Preincalzesc cuptorul pentru 5-10 minute, timp in care presar niste sare si piper pe frigarui, pun si putin ulei pentru a nu se usca si le dau la cuptorul electric la 180-200 de grade pentru 40-50 de minute. Cu 5 minute inainte sa le opresc, scot putin tava din cuptor si stropesc cu vin alb.
Le servesc cu garnitura de cartofi copti de obicei. (Acesti pot fi pusi in cuptor in acelasi timp).
Sa aveti pofta mare!
Nicolae Morei , 29 decembrie 2014
am sa pregatesc de anul nou
Ortansa Anton , 21 octombrie 2014
o voi testa joi
Cristina Rebek , 25 ianuarie 2014
:)
doinita , 25 august 2013
o sa le incerc
Bianca (Chef de cuisine) , 23 august 2013
Va multumesc, doamna Vali!
Vali_Ciornea (Maestru bucatar) , 21 august 2013
INGENIOASA RETETA-BRAVO
Bianca (Chef de cuisine) , 11 august 2013
Va multumesc:)
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 august 2013
arata tare bine...