Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Timp pregatire
59 minute
Complexitate
redusa
Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Ingrediente

  • Pentru 7 frigarui:
  • - 7 bete pentru frigarui
  • - un piept mare de pui dezosat
  • - 14 ciuperci champignon
  • - un ardei galben/ kapia
  • - o ceapa rosie (pentru ca are un aspect mai deosebit, dar merge si alba)
  • - un dovlecel mic
  • - 14 rosii cherry sau 1-2 rosii mari
  • - 2 carnati semiafumati mai grasi
  • - 7 frunze de dafin
  • - un cartof
  • - putin ulei vegetal
  • - putin vin alb
  • - sare
  • - piper

Mod de preparare

Se pregatesc toate ingredientele pentru ca mai apoi asezatul lor pe betisoare sa mearga repede. Se spala carnea si legumele. Carnea se taie in bucati cam de 5 pe 5 cm, se condimenteaza, dupa care se da prin ulei. Carnaciorii se taie tot cam la 5 cm. Dovlecelul si cartoful se curata de coaja si se taie felii potrivite ca grosime. Rosiile daca sunt cherry se lasa intregi, daca sunt mari se taie in patru. Ardeiul se taie tot sub forma unor patrate, ca si carnea de pui.

Asezarea pe betisoare:

Eu incep intotdeauna cu o ciupercuta, deoarece ramane foarte fixa si atunci cand asez restul ingredientelor deasupra, nu ajung cu ele pe jos. Asez mai apoi o bucata de piept de pui insotita de una de ardei, ceapa rosie, din nou piept de pui, apoi dovlecel, rosie, carnaciorul afumat (deoarece acesta tinde sa se usuce, asa ca rosia ii mai imprumuta din sucul ei), ceapa alba, din nou piept de pui, apoi adaug pe betisor o frunza de dafin, deoarece consider ca ii da o aroma deosebita carnii pe pui, apoi din nou o bucatica de pui, carnacior, rosie, dovlecel, cartof, carne, ciupercuta si dovlecel.

Eu le prepar la cuptor, in felul urmator: iau o tava de aproximativ 25 latime pe 30 lungime si incep sa asez fiecare frigaruie pe marginile ei, pe latime (a se vedea fotografia). Betisorul avand aprox. 30 de cm, depaseste latimea tavii asa ca sta. Si astfel, circula caldura excelent si pe sub preparate. Preincalzesc cuptorul pentru 5-10 minute, timp in care presar niste sare si piper pe frigarui, pun si putin ulei pentru a nu se usca si le dau la cuptorul electric la 180-200 de grade pentru 40-50 de minute. Cu 5 minute inainte sa le opresc, scot putin tava din cuptor si stropesc cu vin alb.

Le servesc cu garnitura de cartofi copti de obicei. (Acesti pot fi pusi in cuptor in acelasi timp).

Sa aveti pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise