Friptura aroma de toamna

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Friptura aroma de toamna

Ingrediente

  • 6 ciocanele de pui
  • 1 punga magica Knorr pt.friptura de pui cu ierburi aromate
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 morcov mare
  • 100 g faina
  • sare, piper
  • 1/4 vanata
  • 100 g svaitzer
  • 1 lgt mustar
  • 1 lgt miere
  • 1 ceapa mica
  • 1 tulpina praz lunga
  • 2 linguri pesmet si 2 linguri parmezan ras

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie solzisori, morcovul mic bastonase, ardeiul fasii lungi. Luam prazul , il spalam, indepartam frunzele de la suprafata ce sunt palite, scoatem cu grija tijele din mijloc. Le taiem pe lungime si le punem sa se inmoaie putin la aburi, aceastea se vor folosi ca decor la final ca sa legam chiftelutele de morcov. Restul de praz il taiem bastonase lungi ca si pe celelalte legume. Taiem ca un capac lung la vanata si apoi taiem bastonase si din aceasta. Toate aceste legume le amestecam si le vom folosi pentru a obtine un sos delicios la friptura de pui.

Se spala ciocanelele bine si apoi se ung cu putin ulei si se freaca cu condimentele din punga magica, se introduc in punga impreuna cu legumele curatate si taiate bastonase. Se introduce punga la cuptorul incins dinainte. Intre timp fierbem un morcov mare si apoi il pasam pana obtinem un piure portocaliu. Amestecam piureul cu faina, sare si piper, miere, mustar si cascavalul tocat marunt, pasam cu pasatorul si apoi formam cu mana mici gogoloaie putin alungite ca o para. Le tavalim prin pesmetul amestecat cu parmezanul ras si le coacem fie la cuptor fie intr-o tigaie antiaderenta doar putin unsa cu unt sau ulei. Se coc acoperit. Eu am folosit tigaia Doubletta. Apoi scoatem pulpitele din cuptor cu sosul de legume si le servim pe un platou impreuna cu chiftelutele de morcov legate la gat (partea alungita) cu fundite verzi din tijele de praz moi facute la aburi mai devreme.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise