autor:

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete la gratar

Friptura aromata de pui

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 octombrie 2012

Ingrediente
Va invit sa preparati o reteta cu pulpe de pui fragede si aromate ., , Ingrediente:, , 10 pulpe de pui, 1 pahar de vin alb sec, 100 ml ulei de masline, 3 linguri de mustar cu hrean, cimbru, boia de ardei iute afumata, 1 lingurita cu mirodenia de la Fuchs( de obicei nu folosesc dar acum nu m-am putut abtine) :(, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

32 voturi

Mod de preparare

Cum procedam:

Spalam carnea,o ungem bine cu mustar si o lasam la rece timp de 2 ore.
O asezam apoi intr-o tava,turnam uleiul si vinul,presaram condimentele dupa gust si dam totul la cuptor pentru 40-45 de minute.
Dupa ce carnea s-a rumenit frumos,scoatem bucatile pe un platou si servim alaturi de un pahar cu vin alb.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura aromata de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Snack de toamna

Snack de toamna

Din toate ciupercile le alegem pe cele mai frumoase si taiem din ele, pe lung, cate 10-15 feliute

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Gratar de legume cu ficatei

Gratar de legume cu ficatei

Speli vanata,rosiile si deovlecelul,cureti ardeii grasi,ciupercile si cepele,apoi tai vanata si dovlecelul

5 voturi    2 comentarii
2h 20 min
Retete la gratar

  • 24 comentarii

  • Veronica Negot , 09 martie 2015

    ce este mai exact Fuchs ? este condiment ? sau ierburi ? pe la noi nu am vazut acest produs...

  • Michaela Simion , 23 februarie 2015

    Michael Tudor nu stiu la Timisoara cum ii dar la Bucuresti exista boia afumata (mirosul este divin, pe masura culorii) la magazinele (tarabe) cu mirodenii

  • Michaela Simion , 23 februarie 2015

    corect - nu ulei de masline!

    • Octavian Petrea , 22 ianuarie 2015

      Astea ce le spui sunt din auzite, draga colega...nu abera, rogu-te

    • Maria_Chira

      Maria_Chira (Bucatar) , 27 iunie 2014

      nu e nevoie de niciun fel de ulei la cuptor lasa destula grasime

    • Daniel Istrate , 27 iunie 2014

      Ma indoiesc ca ar deveni toxic din moment ce puiul se face la o temperatura relativa de 170-180 grade Celsius

    • Iuliana Balasa , 27 iunie 2014

      eu pun putina apa sau de multe ori bere neagra si ceva stafide .Ies copanele o bunatate !

    • Ienei Viorica , 27 iunie 2014

      asa e doamna

    • Ienei Viorica , 27 iunie 2014

      este ulei de masline si pt gatit stimata doamna

    • Carmen Catana Cretu , 27 iunie 2014

      la cuptor nu se prajeste friptura ,,,,,nu este acelasi lucru cand prajesti in ulei

    • Iuliana Balasa , 24 iunie 2014

      Referitor la ULEIUL DE MASLINE -batranii nostri cu ce ulei gateau ? Nu vreau sa par nihilista ,dar prea se bate moneda pe anumite alimente . In Irlanda se folosesc in special uleiuri vegetale ,iar cel de masline la salate .

    • Iuliana Balasa , 24 iunie 2014

      Stiam ca puiul sa-l ung cu mustar. Dar alte "indicatii " te indeamna sa nu speli carne ca se activeaza diversi microbi .Atatea "sfaturi" ca nu mai stii dupa cine sa te iei .O sa ajungem la un moment dat sa ne gandim : avem voie ,sau n-avem voie ? Nici painea nu mai e cea indicata ,nici apa ...aerul e si el poluat ...SANATATE MAXIMA !

    • Mathe_Karoly

      Mathe_Karoly (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2013

      felicitari

    • Michael Tudor , 08 octombrie 2013

      Ienei Viorica Stiam draga mea ,dar uleiul din floarea soarelui nu mai este bun ? S-au "spurcat"gospodinele la ulei de masline ... :)

    • Nicoleta Olariu , 08 octombrie 2013

      Ienei Viorica Stiam draga mea ,dar uleiul din floarea soarelui nu mai este bun ? S-au "spurcat"gospodinele la ulei de masline ... :)

    • Adriana Natan , 08 octombrie 2013

      Ienei Viorica Stiam draga mea ,dar uleiul din floarea soarelui nu mai este bun ? S-au "spurcat"gospodinele la ulei de masline ... :)

    • Baltatu Madalina , 08 octombrie 2013

      Ienei Viorica Stiam draga mea ,dar uleiul din floarea soarelui nu mai este bun ? S-au "spurcat"gospodinele la ulei de masline ... :)

    • Sotir Florin , 08 octombrie 2013

      Mai bine fara ulei-pulpele contin suficienta grasime...In rest-condimenteare delicata!!!!!!

    • Sotir Florin , 08 octombrie 2013

      De unde pot cumpara boia afumata in Timisoara?

    • Diana Atanasoaei , 08 octombrie 2013

      Ienei Viorica Stiam draga mea ,dar uleiul din floarea soarelui nu mai este bun ? S-au "spurcat"gospodinele la ulei de masline ... :)

    • Daniela Bosinceanu , 07 octombrie 2013

      atunci cum faci friptura fara ulei

    • Simona Sandu , 07 octombrie 2013

      Exista ulei de masline special pentru gatit. Cel extravirgin nu este indicat pentru prajit!

    • Loredana Ionica , 06 octombrie 2013

      si cel de floarea soarelui nu se arde la 200 de grade? foloseste omul ce are prin bucatarie, arata super pulpele tale, bravo!!!

    • Marilena Georgescu , 04 iulie 2013

      Uleiul de masline nu se foloseste la ,,prajeli,, daca depaseste temp.de 200*devine toxic si cum spui ca pulpele trebuie sa stea la cuptor 40min.ma indoiesc ca ulueiul de masline e indicat pt asa ceva !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

32 voturi

Ingrediente

  • Va invit sa preparati o reteta cu pulpe de pui fragede si aromate .
  • Ingrediente:
  • 10 pulpe de pui
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 100 ml ulei de masline
  • 3 linguri de mustar cu hrean
  • cimbru
  • boia de ardei iute afumata
  • 1 lingurita cu mirodenia de la Fuchs( de obicei nu folosesc dar acum nu m-am putut abtine) :(
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Maria_Chira (Bucatar)

nu e nevoie de niciun fel de ulei la cuptor lasa destula grasime

Retete

din Retete la gratar

Risotto cu pui fript si dovlecel Risotto cu pui fript si dovlecel

Pulpele si zucchini se condimenteaza similar, in afara faptului ca la pui adaugam usturoiul zdrobit iar la zucchini zeama de la jumatate

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Fripturi
Frigarui cu porc si legume Frigarui cu porc si legume

Se taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie în

1 vot    7 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Zuchinni pizzette