Friptura de curcan cu carnati si cartofi

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
medie
Friptura de curcan cu carnati si cartofi

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara curcan (1,2-1,5 kg),
  • 500 g carnati subtiri afumati (cabanos), 250-300 g, gusa de porc afumata (costita, sunca),
  • 1 kg cartofi albi,
  • 250 g dovleac de placinta,
  • 1 portocala,
  • 1 lamaie,
  • 1 legatura marar si patrunjel,
  • 1 capatana usturoi,
  • 4-5 linguri ketchup,
  • o stampla de coniac (50 ml),
  • 100 ml bulion,
  • 5 linguri ulei,
  • 2 lingurite miere de albine,
  • unt cat o nuca,
  • 8-10 foi de dafin,
  • 50 ml otet,
  • sare, piper, cimbru, paprika/boia iute si dulce

Mod de preparare

Condimentati carnea cu cimbru, piper, paprika/boia iute si dulce, mierea de albine, zeama de la 1/2 lamaie, usturoi, foi de dafin, marar si patrunjel si lasati-o sa stea cu condimentele cam o ora. Puneti uleiul la incins intr-o tigaie antiaderenta si prajiti pulpa cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Puneti pulpa de curcan intr-o tava mai mare si inalta, turnati peste ea uleiul din tigaie si ungeti-o cu unt. Puneti langa carne dovleacul taiat bucati (ii va da o culoare aurie speciala, festiva), cartofii curatati si taiati bucati mari, in lungime, otet, bulion, 400 ml apa fierbinte, ketchup, carnatii si acoperiti pulpa cu felii de gusa de porc. Curatati portocala de coaja, taiati-o felii de 3-4 mm grosime si asezati-le peste cartofi, impreuna cu usturoiul curatat si feliat.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru o ora. Scoateti tava din cuptor, indepartati folia, intoarceti carnea pe cealalta parte, acoperiti-o din nou cu feliile de afumatura, adaugati coniacul si acoperiti doar carnea cu un capac emailat, apoi dati tava la cuptor, la foc mic, pentru inca o ora. Din cand cand stropiti carnatii si cartofii cu sosul din tava.

Asezati pe un platou pulpa de curcan, taiati intr-o parte cateva felii, asezati pe platou si carnati, cartofi, felii de afumatura si sos din tava. Decorati cu verdeata.

Asezati pe farfurii felii de friptura, cartofi, carnati, afumatura, felii de portocala, verdeata si sos din tava. Garnisiti cu castraveciori murati, gogosari acri, etc.

Pofta buna. Este un deliciu. Va aduce un plus de savoare si sarbatoare pe masa festiva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise