Se pune la fiert carnea de curcan in 3 litri apa rece cu putina sare, zaharul, 1 morcov, ceapa, pastarnacul si telina curate, intregi. Se lasa la fiert la foc mic cu capac 30 minute.
Intre timp curatati restul legumelor si asezati-le intr-o tava mai inalta: rosiile si dovlecelul felii, baghete de morcov, rosiile mici intregi, frunzele de telina si patrunjel, felii subtiri de castraveti murati.
Asezati deasupra carnea de curcan fiarta si bine condimentata. Stropiti-o cu ulei si acoperiti-o cu ardeiul gras taiat fasii. Adaugati vinul, usturoiul curatat si feliat si 300-400 ml zeama fierbinte in care a fiert carnea. Dati tava la cuptor la foc mic 60 minute, apoi inca 30 de minute la foc mediu, stropind din cand in cand carnea cu zeama din tava.
Cand carnea este foarte moale, portionati-o si asezati-o pe platou cu legumele. Decorati cu frunze de patrunjel si telina si fasii de ardei rosu din tava. Sosul ramas il puneti intr-o sosiera.
Pofta buna. E un deliciu.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii