Friptura de curcan cu legume la tava

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Friptura de curcan cu legume la tava

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara de curcan (1,2-1,5 kg)
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3-4 rosii mari
  • cativa cartofi noi
  • 1 pahar vin (apa cu 3 linguri de otet si 1 lingurita de zahar)
  • cateva fire de patrunjel
  • 3 catei de usturoi
  • 1 mar
  • 3 linguri ulei de masline
  • unt cat o nuca
  • cimbru, maghiran, boia iute si dulce, usturoi granulat, 3 lingurite baza pentru mancaruri, 1-2 foi de dafin, sare, piper

Mod de preparare

Curcanul ne place foarte mult, nu are colesterol si il prepar cu placere in multe feluri.

Ungeti pulpa cu uleiul de masline si condimentati-o bine pe ambele parti, apoi lasati-o sa stea 15-20 minute, cu condimentele (ideal ar fi sa stea de seara pana a doua zi). Puneti untul la topit intr-o cratita mai intinsa, prajiti pulpa la foc mic cateva minute pe fiecare parte, pana devine maronie, avand grija sa turnati peste ea si baitzul ramas.

Adaugati un pahar de apa calda, vinul, morcovul curatat si taiat felii mai groase, usturoiul, ardeiul taiat fasiute subtiri, rosiile feliate, marul necuratat de coaja si crestat radial, dafin, sare, piper, verdeata si puteti sa mai condimentati, dupa gust.

Acoperiti cratita cu folie de aluminiu si dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ o ora. Scoateti friptura din cuptor, ridicati cu grija folia, intoarceti pulpa pe cealalta parte (daca a scazut prea mult sosul, mai puneti putina apa calda), adaugati si cartofii, acoperiti din nou cu folia si dati la cuptor inca o ora.

Indepartati folia, mai lasati friptura in cuptor inca 25-30 minute si este gata. Scoateti pe platou pulpa, taiati-o felii mai grosute si asezati langa ea legumele si marul din tava. Mai turnati deasupra putin sos din tava si decorati cu verdeata si feliute de usturoi.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise