Friptura de curcan pe varza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Friptura de curcan pe varza

Ingrediente

  • O pulpa de curcan(900g) ,1.500kg varza acra,2 cepe uscate ,100ml ulei,piper colorat(alb,rosu,verde si negru),sare,100ml vin alb,o lingurita boia dulce de ardei.
  • o punga Maggi pentru friptura.

Mod de preparare

Se dezoseaza pulpa de curcan.Intr-o farfurie se amesteca piperul macinat,sare dupa gust,o lingurita de boia de ardei dulce si o lingurita de ulei.Cu acest amestec ungem bine pe ambele parti pulpa de curcan.O punem in punga speciala de friptura(eu am avut punga rola si am taiat cat a fost necesar din ea )si o introducem intr-un vas la cuptor pentru o ora si 20 minute la temperatura de 200grade C.

Varza o tocam si o punem cam 10 minute in apa la desarat.

Am folosit varza gata tocata si am stors de zeama .Nu a fost necesara aceasta operatiune.

Tocam solzisor ceapa si o punem in cratita de fonta sau ceaun la sotat in ulei. Cand a prins o culoare usor aurie ,punem si varza,o condimentam cu piper(boabe sau macinat,dupa gust o foaie de dafin )si lasam la calit ,amestecam din cand in cand cu lingura pentru a nu se arde.Dupa circa 20 de minute varza sa calit,a devenit aurie ,stingem cu paharul de vin si ami lasam cam 5 minute dupa care oprim focul.

Cand friptura de curcan este gata,servim cu varza calita, ardei iute si dupa preferinta cu mamaliguta.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise