Se dezoseaza pulpa de curcan.Intr-o farfurie se amesteca piperul macinat,sare dupa gust,o lingurita de boia de ardei dulce si o lingurita de ulei.Cu acest amestec ungem bine pe ambele parti pulpa de curcan.O punem in punga speciala de friptura(eu am avut punga rola si am taiat cat a fost necesar din ea )si o introducem intr-un vas la cuptor pentru o ora si 20 minute la temperatura de 200grade C.
Varza o tocam si o punem cam 10 minute in apa la desarat.
Am folosit varza gata tocata si am stors de zeama .Nu a fost necesara aceasta operatiune.
Tocam solzisor ceapa si o punem in cratita de fonta sau ceaun la sotat in ulei. Cand a prins o culoare usor aurie ,punem si varza,o condimentam cu piper(boabe sau macinat,dupa gust o foaie de dafin )si lasam la calit ,amestecam din cand in cand cu lingura pentru a nu se arde.Dupa circa 20 de minute varza sa calit,a devenit aurie ,stingem cu paharul de vin si ami lasam cam 5 minute dupa care oprim focul.
Cand friptura de curcan este gata,servim cu varza calita, ardei iute si dupa preferinta cu mamaliguta.
Pofta buna.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii