Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleac

Pulpa de miel se pune la marinat cu cel putin 24 ore inainte de a face friptura.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleac

Ingrediente

  • Carne de miel(eu am avut o pulpa)
  • 500 gr ghebe proaspete
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 3-4 graunti de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 dovleac placintar(mai mititel)
  • Marinada pentru carnea de miel: 500 ml vin roze demisec, 1 ceapa tocata pestisor, 3 graunti de usturoi tocat marunt, 1 lingurita boabe de piper si ienibahar, 1 lingura sare, 1-2 linguri miere, cimbru, menta

Mod de preparare

Pulpa de miel se pune la marinat cu cel putin 24 ore inainte de a face friptura. Se da la frigider, se acopera vasul cu folie alimentara sau de aluminiu. Se scoate carnea din frigider cu 2-3 ore inainte de a fi bagata in cuptor.

Friptura de miel eu o fac astfel: tamponez carnea de excesul de marinada, o las sa se zvante. Pun la incins o tigaie cu 2-3 linguri ulei de masline. Prajesc putin carnea in ulei, apoi o transfer intr-o tava. Peste uleiul din tigaie pun putin din marinada in care a stat carnea, dupa care o pun peste carnea din tava. Dau tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 1 ora si 30 minute. Daca mai este nevoie mai completez in tava cu cate putin din marinada, sa nu scada de tot sosul care se formeaza in tava. Se intoarce carnea in cuptor pe ambele parti.

Dovleacul se spala si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie in bucati, cam atat cat doriti sa fie o portie de dovleac in farfurie. Dupa coacere se scobeste si se scoate o parte din miez, facand loc sa punem ciupercile in dovleac.

Ghebele se curata bine de impuritati. Se pun pe un prosop de bucatarie si se lasa sa se scurga bine de apa. Intr-o tigaie se pune la incins 2 linguri ulei si 1 lingura unt. Se adauga ghebele si se prajesc la foc iute. Se pudreza cu sare si piper si se tin in continuare la foc iute pana zeama lasata scade. La final se adauga usturoiul pisat si patrunjelul tocat fin.

Sosul de dovleac se obtine astfel: intr-un blender se pune o parte din sosul lasat de friptura de miel(sosul se strecoara). Se adauga 2-3 linguri de dovleac copt si se mixeaza. Sosul trebuie sa fie fierbinte. La final se adauga un cub mic de unt si daca este necasar se mai adauga putina sare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise