Se curata bine pulpa , se spala si se transeaza in portii, apoi se lasa la scurs pe servetele de hartie absorbante.
Usturoiul vechi se curata si se trece prin presa.
Se face un amestec din miere, mustar, condimente si 2-3 linguri ulei, la care adaugam usturoiul maruntit, amestecam bine si cu acest amestec ungem bine bucatile de carne pe care le vom pune intr-un vas roman ( care a stat macar 20 minute in apa).Daca nu aveti vas roman , se poate pune intr-o tava.
In vasul roman uns cu putin ulei , asezam bucatile de carne , apoi vinul si usturoiul verde taiat marunt.
Cuptorul a fost finainte bine incalzit la 180 grade.Dam vasul la cuptor pentru aproximativ o ora.
Intre timp curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii dam la fiert in apa cu sare. Lasam sa fiarba de 1/2. Adaugam si morcovii mici si lasam sa dea cateva clocote.
Rasturman apoi apa de pe ei si ii punem in vasul roman, peste friptura pe care o intoarcem si o mai udam cu sosul din vas.
Dam din nou la cuptor pina sunt bine rumenite toate.
Servim friptura alaturi de legume si de salata de ardei copti sau de salata verde.
Pofta mare !
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii