Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori

Ingrediente

  • 2 kg carne miel(pulpa)
  • 1 caciulie usturoi
  • 250 ml vin rosu
  • 1 ceapa verde
  • 1 lingura mustar cu boabe
  • 2 linguri faina
  • verdeturi italiene
  • 2 linguri oregano
  • sare
  • piper
  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 300 g spanac
  • unt

Mod de preparare

Pulpele de miel le crestam din loc in loc si introducem in locasul format cate un catel de usturoi.

Restul usturoiului il zdrobim si il amestecam cu oregano, verdeturi italiene, sare si piper.

Ungem un vas cu putin unt sau untura si punem pulpele presarate cu verdeturi pe ambele parti.

Ceapa o taiem marunt cu frunze cu tot si o amestecam cu vinul.Pastram deoparte o cana din acest amestec pentru prepararea sosului si restul vinului il punem in vas peste pulpe.

In cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade punem pulpele la copt.

Din cand in cand ungem carnea cu sosul din tava pina se rumeneste friptura frumos pe ambele parti.

Preparam sosul scurgand sosul ramas in tava, dupa ce am scos friptura pe un platou ( dar o pastram la cald).

Adaugam apa pina se umple o cana de 200 ml.

Punem unt( untura) intr-o tigaie si adaugam faina, sosul de carne, mustarul si cana cu sos ce am pastrat-o.

Lasam la fiert si amestecam continuu pina se ingroasa putin sosul si da in clocot..Daca este cazul asezonam.

Preparam un piure din cartofii fierti, altul din morcovii fierti si altul din spanac.

Servim friptura cu piure in trei culori, sos si salata verde.

Pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/04/friptura-de-miel-cu-plante-aromate-si.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise