Friptura de pui cu sos de vin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Friptura de pui cu sos de vin

Ingrediente

  • As putea spune ca este o tochitura, dar avand in vedere ca tochitura, prin definitie, este o mancare gatita doar cu carne de porc, organe de porc si carnati, m-am gandit ca este mai nimerit sa-i spun friptura de pui cu sos de vin.
  • - bucatele de pui: aripioare, copanele, bucati de piept, gaturi, bucati de spate, inimi, pipote;
  • - 2 cepe;
  • - 50 ml ulei;
  • - 200 g jambon de porc afumat;
  • - 1 capatana de usturoi;
  • - 50 ml suc de rosii;
  • - 1 pahar cu vin alb;
  • - 500 ml apa sau zeama de supa;
  • - condimente: sare, piper, boia de ardei, cimbru, foi de dafin, piper boabe.

Mod de preparare

1. Se spala bucatile de pui si se lasa la scurs.

2. Se curata ceapa, se toaca si se caleste putin in uleiul incins.

3. Se adauga jambonul taiat feliute subtiri si se prajeste si el usor.Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga bucatile de carne si se rumenesc.

4. Se adauga apa sau zeama de supa si se lasa la foc mic pentru 20-30 minute.

5. Se adauga apoi condimentele,usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, vinul si sucul de rosii si se mai lasa la foc 5-10 minute.

6. Se serveste alaturi de mamaliguta calda si branza telemea rasa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise