Friptura de vitel cu sos rosu si tarhon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Friptura de vitel cu sos rosu si tarhon

Ingrediente

  • 3 felii de antricot de vitel (600 g)
  • o capatana usturoi
  • 2 rosii
  • 250-300 ml suc de rosii
  • 100ml vin alb
  • o lingura tarhon tocat marunt
  • o lingurita otet de mere
  • 5-6 piper boabe,4-5 boabe de coriandru, 2-3 cuisoare,2 buc foi de dafin
  • piper macinat,sare dupa gust,un varf de lingurita cu scortisoara,un varf de lingurita zahar sau miere de albine
  • unt cu tarhon pentru uns feliile de carne (gasiti reteta postata atat pe site cat si pe blog)
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Carnea se spala,se sterge sau se zvanta bine.Fiecare bucata de carne se infasoara in folie de alimente ,se bate putin pe ambele parti ,se unge bine cu unt cu tarhon pe ambele parti ,dupa care se aseaza pe gratar,grill sau direct in tigaie pentru a se rumeni frumos pe ambele parti. Am primit cadou un set de tigai din titan si sunt extraordinare;folosesc foarte putin ulei,iese un gratar adevarat s.a.m.d,se indeparteaza manerele si pot fi folosite chiar in cuptor,iar timpul de preparare termica al alimentelor este mult mai mic.

Separat se prepara sosul.Rosiile spalate,decojite si maruntite se pun la fiert intr-o craticioara impreuna cu sucul de rosii,vinul,usturoiul pisat ,mierea de albine sau zaharul ,piper,coriandru,foi de dafin, scortisoara, cuisoare,piper macinat,sare dupa gust. In momentul in care sosul a fiert suficient se strecoara pentru a obtine un sos rosu,fin si limpede.

Se va turna inapoi in craticioara ,se adauga 2-3 linguri de ulei de masline,se pun bucatile de carne si se mai lasa pe foc pana este patrunsa carnea .Spre sfarsit se adauga tarhonul tocat si se mai da intr-un clocot.

Este o mancare speciala,are un gust minunat si o aroma deosebita .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise