Friptura Turnulet,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Friptura Turnulet,

Ingrediente

  • ½ kg de carne de porc(fara grasime)
  • 200 grame de cartofi sau 1-2 dovlecei
  • 2 oua
  • 2-3 linguri de faina, sare, piper
  • Dressingul se face din: 1ceapa,
  • 1 morcov,
  • 2 linguri dulceata de visine,
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 lingura sos tomat,
  • ½ ceasca de apa
  • Decor: bucatele de ardei verde si visine din dulceata

Mod de preparare

Carnea se taie in 6 rondele aproximativ egale cate 3 pentru fiecare portie, pentru carne se va face o marinata speciala formata din:

- 1 ceapa potrivita

- 4-5 catei de usturoi

- 2 linguri de sos tomat

- cimbru / tarhon

- ½ ceasca de vin rosu.

Carnea se lasa in marinata 2 ore, bucatile de carne se prajesc intr-o tigaie cu ulei, rumenindu-se pe ambele parti, se scot si se pun pe hartie absorbanta.

Avem de ales daca facem chiftelute din cartofi sau felii de dovlecel, daca facem chiftele de cartofi, se iau cartofii se curata si se dau pe razatoarea mica(se stoarc bine), se amesteca cu ou si se adauga faina, sare si piper si se prajesc, se fac sase chiftelute, dupa ce s-au prajit se scot pe hartie absorbanta.

Daca facem feliute de dovlecel, curatam si taiem dovlecelul sase feliute, se sareaza, pipereaza se da prin faina, ou si faina din nou dupa care se prajeste pe ambele parti, la final se scot pe hartie absorbanta pt. a se lua surplusul de ulei.

Separat se pregateste dressingul: Se pune ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, morcovul se rade pe razatoarea mica, se adauga dulceata de visine(2 linguri) si ½ ceasca de apa, se lasa sa fiarba 30-40 minute, dupa care se strecoara. In dressingul respectiv se introduc bucatile de carne si cartofi(dovlecei) si se lasa 15 minute cat sa prinda gustul dressing-ului.

Se scot bucatile de carne si chiftelele de cartofi(dovlecei) si se trece la montarea produsului alternandu-se chiftelutele de cartoful(dovlecelul) si se termina cu carnea, se prind cu betisoare de frigarui, se pune dressingul peste cam 2 linguri pe fiecare turnulet si se mai lasa la cuptor 5 minute. Se serveste cu dressingul respectiv.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pofta Buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise