2284
retete

Alte sectiuni
  • Ceafa de porc la gratar cu legume

    Feliile de ceafa se spala, se sterg bine de apa si se ung cu ulei, pe ambele parti si se condimenteaza dupa gust, dupa care se lasa 30 de minute sa patrunda bine aroma condimentelor. Se pun feliile de ceafa pe gratarul bine incins si se lasa pe fiecare

    0 comentarii

  • Pulpe de pui cu sos de rosii

    Spalam bine pulpele si le crestam. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi sau cum doriti. Curatam ceapa si rosiile si le punem in blender si amestecam. Punem in tava sare, piper si oregano, adaugam pulpele , apoi cartofii, ceapa cu rosii, ulei

    0 comentarii

  • Muschi in prapur de porc, pe gratar

    Se intinde putin muschiuletul cu un ciocan de snitele, apoi se condimenteaza cu un praf de sare, maghiran si piper. Se intinde o bucata potrivita de prapur (se tine inainte un pic in apa cu otet, apoi se clateste in mai multe ape reci), apoi se asaza

    0 comentarii

  • Frigarui de pui stropite cu ulei de masline si busuioc

    Se taie puiul bucatele potrivite pentru betele de lemn sau metal pe care se monteaza frigaruiele. Se tavalesc prin condimentele specificate si stropite cu uleiul de masline. La aceleasi dimensiuni, se taie ardeii si ceapa. Se monteaza cu drag !

    0 comentarii

  • Frigarui de miel cu legume

    Cea mai buna carne de miel pentru o frigaruie perfecta, o vom gasi in pulpa, asa ca eu am ales o pulpa nu prea mare, ca sa fiu sigura ca este o carne frageda si sa se gateasca repede. Carnea mai intai, o vom curatata de pielite si o vom taia cuburi, dar

    0 comentarii

  • Ceafa la gratar cu legume

    Feliile de carne se ung cu ulei si cu mirodeniile preferate, eu am pus boia dulce, cimbru, sare si piper negru macinat si se asaza pe gratarul electric, lasandu-le sa se rumeneasca bine. Intre timp, se poate pregati garnitura. Amestecul de legume se

    1 comentariu

  • Cotlete de manzat cu sos creol Chien

    Incepem cu pregatirea gratarului: facem un foc frumos si lasam sa arda pana cand jarul e puternic, in jur de 300 de grade, daca aveti termometru. Acum ne putem acum ocupa de sosul "Chien": pisati usturoiul, tocati marunt ceapa, ardeiul,

    0 comentarii

  • Merluciu la gratar pe pat de rucola si cartofi copti

    Mai intai, sa facem o mica introducere, inainte de a trece la modul de preparare. Ar fi bine sa stim ce peste este recomandat pentru gratar. Se zice ca cel mai bun peste ar fi tonul, somonul, merluciu sau macroul, desigur ca sunt si alte tipuri de peste,

    0 comentarii

  • Pastrama de oaie

    Tin sa va anunt ca sa obtineti o pastrama frageda, e bine sa o lasati la macerat, cel putin 24 ore si cel mult 48. Se taie carnea bucati potrivite de cca. un deget grosime. Intr-un vas se face marinada, se amesteca coriandrul, busuiocul, sare, piperul,

    0 comentarii

  • Gratar cu garnitura de cartofi copti

    Se fierb cativa cartofi in coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se curata cu grija, se feliaza si se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Se ung cu unt si se presara mirodenii: sare, piper, cimbru si se adauga peste ei putin cascaval

    2 comentarii

  • Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur

    Cum sa ne alegem bucata potrivita pentru a obtine o friptura gustoasa si frageda? Ce trebuie sa observam, inainte de a cumpara carnea pentru friptura. Nervurile sunt vinisoarele de grasime care inconjoara fibrele musculare si dau carnii un aspect marmorat.

    0 comentarii

  • Ciulama de porumbei cu ciuperci proaspete

    Se fierb porumbeii, cu zarzavatul spalat, lasat intreg, cu un praf de sare, la oala sub presiune. Se scot porumbeii si se rumenesc un pic in ulei incins. Se scoate carnea din supa de zarzavat, apoi se pune supa la fiert 10-15 minute cu ciupercile feliate. In

    0 comentarii

  • Rulada Curcubeu

    Pieptul spalat si zvantat, se taie pe lung, pe mijloc si in lateral, pe ambele parti, astfel incat sa formam 3 buzunarele. Eu am avut 2 jumatati de piept in caserola si am fost nevoita sa fac cate un buzunarel la fiecare, apoi le-am suprapus si ,,lipit"

    0 comentarii

  • Porumbei in cuib de gris cu sos de merisoare

    Eu am avut 2 porumbei mari, de camp. Dupa ce i-am curatat, parlit si scos intestinele, spalati bine, i-am pus la oala sub presiune, sa fiarba in apa cu sare, cu morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel, curate si lasate intregi. Au fiert aproape

    0 comentarii

  • Ciocanele impachetate in bacon

    Ciocanelele spalate si curatate de piele (se indeparteaza) se cresteaza pe alocuri, se ung cu un pic de ulei, se ung cu mustar, apoi se sareaza si condimenteaza; Se infasoara fiecare in cate o felie de bacon, apoi se asaza unul langa altul in tavita, se

    2 comentarii

  • Friptura de miel

    Carnea o spalam bine in apa rece. Intr-un vas, punem sarea, piperul, frunzele de leustean si menta tocate grosier, usturoiul pisat, zeama de lamaie, ras el hanout si vinul si amestecam pana cand se topeste sarea. Acest amestec poate fi folosit si la

    0 comentarii

  • Friptura de miel

    Pentru marinada, amesteci ingredientele de mai sus. Asezi carnea de miel intr-un vas intins si torni amestecul peste ea, apoi acoperi cu un capac sau cu o folie de plastic, astfel incat sa fie total acoperita carnea. Introduci vasul in frigider si-l lasi

    0 comentarii

  • Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

    Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula ungem bine pe toate partile, pulpele de miel. Le asezam apoi, intr-un vas cu capac si rasturnam peste ele vinul, iar deasupra rupem cateva fire de salvie.

    0 comentarii

  • Drob

    Se fierb maruntaiele in apa si sare, dupa care se lasa la rece, se clatesc si se taie in bucatele mici. Se pune intr-un vas mare carnea tocata, maruntaile de miel tocate, usturoiul, ceapa, patrunjelul, leusteanul tocate, sare, condimentele, oua, piper

    0 comentarii

  • Friptura de iepure

    Se portioneaza iepurele, se pune intr-o tava, se adauga peste el toate ingredientele,mai sus mentionate, se amesteca si se lasa la macerat peste noapte, dupa care se pune la cuptor la foc potrivit. Din cand in cand, se mai intorc bucatile de carne sa se

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.