autor:

Laura-Cristina Chelciov

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Frittatta de cartofi cu sunca

Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 august 2013

Ingrediente
-10 cartofi, -1 ceapa mare, -250g sunca afumata (pancetta), -5 oua, -ulei

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata, spala si se taie rondele subtirele.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins, iar cand uleiul a inceput sa sfaraie se pun cartofii, dar cate putini, ca sa se prajeasca bine, nu toti deodata.
Cartofii se lasa la prajit pana prind o culoare aurie. Pana se prajesc toti cartofii, se curata o ceapa, se spala si se taie marunt.
Dupa ce ati prajit toti cartofii, puneti ceapa in uleiul in care ati prajit cartofii si lasati-o cateva minute la foc mic. Apoi, puneti si sunculita taiata marunt.
Lasati sa se prajeasca pt cateva minute la foc mic, sunculita si ceapa.Dupa care adaugati si toti cartofii prajiti.
Daca sunca nu e foarte sarata, acum e momentul sa mai adaugati sare. Lasati sa se prajeasca impreuna, cartofii cu sunca si ceapa, pt 5 minute, dupa care puneti deasupra ouale batute cu putina sare.
Lasati pt cateva minute sa se prajeasca tortilla pe partea aceasta, dupa care cu ajutorul unui platou intoarceti-o pe partea cealalta.
Mai lasati sa se prajeasca si pe partea cealalta pt cateva minute. Dupa care lasati-o pe un platou, in care ati pus hartie de bucatarie, ca sa se scurga tot uleiul din ea.
Se serveste calda. Merge foarte, foarte bine cu o salata de cruditati.

Pofta!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Frittatta de cartofi cu sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Crumpi in Pleu ( mancare banateana)

Crumpi in Pleu ( mancare banateana)

Se amesteca ceapa cu cartofii, sare, piper si ulei. Se unge tava se pune varza, costiţa, dovleacul

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Koteletter i fad ('Cotlet de porc in farfurie')

Koteletter i fad ('Cotlet de porc in farfurie')

Se pune untul intr-o tigaie, si se lasa sa devina brun .Se adauga cotletele si se lasa sa se prajeasca

6 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • crelsah18

    crelsah18 (Chef de cuisine) , 22 august 2013

    Foarte aromata si aspectuoasa

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • -10 cartofi
  • -1 ceapa mare
  • -250g sunca afumata (pancetta)
  • -5 oua
  • -ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Laura-Cristina Chelciov
Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Orezul se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece

4 voturi    1 comentariu
25 min
Retete de post
Tarta cu smochine

Tarta cu smochine

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina. Aluatul,

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Prima data trebuie spalati si curatati pestii. Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
crelsah18

crelsah18 (Chef de cuisine)

Foarte aromata si aspectuoasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Pui cu broccoli si sos bechamel