Sarmalute din foi de vita de vie ,fara carne(specific arab)

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Sarmalute din foi de vita de vie ,fara carne(specific arab)

Ingrediente

  • 250 g frunze de foi de vita
  • -3 pahare(pahar de apa) orez
  • -2 rosii
  • -1 ceapa
  • -1/2 legatura de patrunjel
  • -1/4 legatura menta
  • -1 bucata ardei iute
  • -condimente(piper,ienibahar,cardamom-toate dupa gust)
  • -vegeta cca 1 lingurita cu virf
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/2 pahar ulei de masline

Mod de preparare

Frunzele de vita,curate,se oparesc.Orezul,curat, se pune la inmuiat in apa calduta;se lasa 30 minute;dupa aceea se spala bine, se pune intr-o strecuratoare, sa se scurga putin.

Cele 2 rosii se taie patra tele de cca 1/2 cm.Patrunjelul se toaca;menta se toaca.Ceapa se taie f. marunt.Ardeiul iute se taie f. marunt.Toate acestea se amesteca bine cu orezul,sarea,condimente,vegeta,ulei de masline.Cu aceasta compozitie se umplu frunzele de vita.Deci se fac sarmalute de cca 6-7 cm, cu diametru de cca 2 cm.

Se gatesc astfel: intr- oala de presiune, se pune putin ulei (cca 2 linguri)de masline;peste se taie rondele 2 rosii,apoi se pun sarmalutele facute;peste ele se pune cca 4-5 linguri ulei de masline,apoi apa cit sa le cuprinda,sare dupa gust.Se inchide oala de presiune;dupa ce fierbe,se lasa 50-60 minute.Se lasa apoi in oala ,sa se raceasca.Se servesc reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise