autor:

ALINA BANICA

» » Conserve si muraturi

Frunze de vita pentru iarna

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Ingrediente
-300 foi de vita, - apa, - sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

1. Se culeg foi de vita proaspete, in aceasta perioada cand sunt fragede.
2. Se spala si se oparesc timp de 5 minute in apa cu sare.
3. Se scot la racit, iar apoi se aseaza in pungi cate 50-100 in functie de necesitati.
4. Se introduc la congelator si se vor folosi peste iarna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frunze de vita pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem fin de caise

Gem fin de caise

Caisele se oparesc in apa clocotita 1-2 minute, apoi se scot pe o tava sa se raceasca, astfel incat

3 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Conserve si muraturi
Peste (stavrizi) la borcan

Peste (stavrizi) la borcan

Stavrizii se curata, se taie cozile, capetele, se spala si se pun intr-un vas in care se toarna marinata.

99 voturi    15 comentarii
40h
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Va multumesc!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    O reteta foarte buna ,asa le pregatesc si eu.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    O idee foarte practica de a conserva frunze de vita pentru iarna!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Nu stiu sa spun ce fel de frunze am pus...sunt din gradina de la mama, de la un soi hibrid. Aici in Dobrogea au un anumit nume, dar cred ca nu este acelasi peste tot in tara. Este un soi de vita cu frunze mari si fragede, iar strugurii sunt foarte aromati...il numim ananas. Oricum, frunzele sunt foarte bune, de acum si pana in toamna, dar si cele puse pentru iarna.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Ai grija ce frunze pui. Nu toate sunt bune la invartit.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Si eu am adus astazi de la gradina frunze de vita, ai dreptate nu sunt prea multe 300 frunze, cam 50 de sarmalute odata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Sunt tare gustoase si se pastreaza tare bine prin congelare...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Nu sunt multe! Fetitei mele ii plac foarte mult, iar cele pe care le-am pus imi ajung cam de sase ori!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Vreau si eu:((imi plac mult sarmalele din vitã,cu carne tocatã nu mãcinatã si mult mãrar!*****

    • Fara foto

      maria mihalache , 01 iunie 2010

      Ce bune sunt aceste frunze iarna.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Ce multe ai pus?????? Si eu le conserv tot asa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • -300 foi de vita
  • - apa
  • - sare.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Va multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
DULCEATA DE VISINE