Fursecuri cu anason

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu anason

Ingrediente

  • Ingrediente pentru fursecuri:
  • 500 g unt la temperatura camerei ( eu am folosit unt de 82% )
  • 380 g zahăr
  • 3 ouă
  • coaja de la o lămâie ( eu am pus și coajă de portocală )
  • 750 g făină
  • două prafuri de copt ( eu am pus un praf de copt și o linguriță rasă cu bicarbonat )
  • o lingură cu pudră de anason ( anasonul a fost opțiunea mea )
  • Ingrediente Royal icing:
  • două albușuri
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • 2 linguri cu amidon
  • 350 g zahăr pudră
  • o linguriță cu pudră de anason ( opțional )
  • coloranți alimentari

Mod de preparare

V-am obișnuit cu scurte povestioare sau detalii referitoare la originea preparatelor pe care le găsiți pe blog, așa că nici de această dată n-am să mă dezic de ele. :)

Fursecurile acestea sunt pregătite după o rețetă dintr-o carte de bucate nemțească. Mi-a dat-o draga mea Aura, după ce am bătut-o la cap câteva zile bune, însă nu m-am putut abține să nu adaug puțin anason, pentru a-l ademeni mai bine pe Moș Crăciun. :)

Am adăugat făina cernută, pudra de anason și agenții de creștere peste compoziția obținută și am frământat până când am obținut un aluat omogen și ușor lipicios. Am acoperit vasul și l-am lăsat la frigider până dimineață.

Pentru că am folosit un unt foarte gras a fost nevoie să las aluatul să se înmoaie puțin, înainte să mă apuc de format fursecurile. Dacă ascultam de Aura, care zicea să-l împart în 3 și să-l pun individual în folie alimentară, la rece, îmi era mai ușor. Dar m-am descurcat până la urmă. :)

Am împărțit dimineață aluatul și l-am lucrat pe rând. Am pus fursecurile în tavă și le-am copt 5 minute la 200 de grade ( rețeta zice că se coc 10 minute la 200 de grade, însă cred că depinde de cuptor ). Cert este că atunci când simțiți un miros dulce, îmbietor în casă, e timpul să scoateți fursecurile la aer. :)

Ei bine, cam asta este filosofia fursecurilor. După cum vedeți, nu-i mare deloc. :) Acum, să vă povestesc despre decor.

Sincer? Mi-am făcut de lucru. :) Bine, mie-mi place migala, că doar cu asta mă ocup în timpul liber, însă când mă gândesc că după ce-am ”desenat” câteva ore aceste fursecuri, o dată mușcate nu mai rămâne nimic din ele... :) Până și lui Dăniloiu îi e milă de ele... :)

Deci, le-am decorat cu Royal icing. O glazură care trebuie lucrată repede sau acoperită cu folie când e nevoie, altfel se usucă și nu mai poate fi folosită. Vă spun sincer că eu nu am acoperit-o cu nimic, dar am mai ”înmuiat-o cu câte-o picătură-două de apă. Se poate și așa, nu pățește nimic.

Mixați albușurile până când obțineți o spumă tare. Adăugați zeama de lămâie, amidonul și continuați să mixați adăugând treptat zahărul pudră și anasonul. Împărțiți glazura obținută în funcție de câte culori vreți să folosiți pentru decor. Pentru a ”desena” fursecurile, eu am folosit bețe din bambus pentru frigărui. :)

Bineînțeles, puteți decora aceste fursecuri și cu ciocolată sau le puteți uni cu dulceață. Puteți prepara o simplă bezea cu care să le ungeți puțin și să presărați bombonele colorate.

Spor la treabă!

P.S. Mulțumesc, Aura! Ador fursecurile acestea! :*

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise