Ingrediente
pentru aluat, 250 g unt sau margarina, 125 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat (sau esenta), 1 ou, 3 galbenusuri, 250 g faina, 150 g amidon de porumb (Gustin), 1 lingura cacao, pentru ornat, 2 albusuri, 50 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 g miez de nuca, un praf de sar, pentru umplut , gem dupa preferinta+miez de nuca prajit si maruntit
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
0 voturi
Mod de preparare
Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale; una ramane alba, cealalta parte se amesteca cu lingura de cacao, apoi fiecare se baga in cate o punga de celofan si se dau la rece, 30 de minute.
Din aluatul alb, se intinde o foaie groasa de cativa mm (se intinde cu sucitorul, intre doua foi de celofan) din care decupam 20 de fursecuri rotunde, cu forma rotunda, cu diametrul de 4-5 cm, apoi le coacem in tava neunsa, cca. 10 minute.
Din aluatul cu cacao se intinde o foaie din care decupam 20 de fursecuri, cu aceeasi forma, dar la care le decupam mijlocul cu o forma mai micuta. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Miezul de nuca il maruntim. Se unge fiecare fursec cu bezeaua obtinuta, apoi se presara deasupra miez de nuca (eu am pus bezeaua cu un pos). Se coc la fel cca. 10 minute.
Se lipesc intre ele fursecurile, unul alb cu unul cu cacaua si bezea, ungandu-le cu cate o lingurita de gem amestecat cu miez de nuca prajit si maruntit, dupa preferinta.
Sunt delicioase si foarte, foarte fragede.
Pofta buna!