Fursecuri cu branza, ciocolata si stafide. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie si zaharul, zaharul vanilat.
Am pregatit aceste fursecuri cu branza, ciocolata si stafide numai bune pentru a aduce un zambet pe buze celor dragi in aceste zile mohorate de toamna. :)
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie si zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, praful de copt, faina si amestecam bine. Se obtine un aluat moale, care curge.
O parte din compozitia obtinuta se toarna intr-un castron si se amesteca bine cu 2 lingurite de cacao.
Se toarna din compozitia alba in forme de copt din cele pentru mini-briose. Se picura si din compozitia neagra, desenand modele cat mai dragute pentru copii, se decoreaza dupa gust si imaginatie. Eu am decorat unele cu crema de branza si dulceata de capsuni, altele cu ciocolata cu lapte rupta in bucatele mici, stafide si crema de branza (sau branza dulce proaspata daca aveti).
Se da tava la cuptor, la foc mediu, 15-20 de minute. Eu am obtinut 3 tavi cu astfel de fursecuri.
Timp total: aprox 1h 10min
Portii: 3 tavi :)
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/fursecuri-cu-branza-ciocolata-si-stafide.html
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii