Fursecuri cu ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu ciocolata

Ingrediente

  • 200 gr unt moale
  • 180 gr zahar brut
  • 1/2 plic praf copt
  • 1 ou + 1 galbenus
  • pastaie vanilie
  • aprox. 300 gr faina
  • ciocolata neagra pt ornat (100 gr e suficient)
  • 30-40 ml lapte dulce

Mod de preparare

Intr-un castron, mixam untul zaharul si semintele de vanilie. Mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam oul intreg, apoi galbenusul.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam treptat in compozitia de unt. Amestecam pana obtinem un aluat destul de consistent. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece pentru o ora.

Dupa ce a stat la rece, scoatem aluatul si il framantam un pic. Formam "suluri" subtiri de 1 cm grosime si lungime 20 cm aproximativ. Taiem batoane de aprox. 7 cm.

Luam o tava prevazuta cu hartie de copt, asezam fursecurile si le bagam la cuptorul incins, la foc mediu, timp de aproximativ 10 minute. Ele trebuie sa ramana deschise la culoare, insa trebuie sa fie coapte. Le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.

Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam laptele. Amestecam pana se omogenizeaza. Ornam fursecurile cu ciocolata la capete sau dupa preferinte.

sursa mea: http://cuisinezavecdjouza.fr/article-gateau-sec-algerien-et-economique-115919613-html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise