Untul moale se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esentele de rom si vanilie, apoi galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Urmeaza apoi ingredientele uscate, faina amestecata cu amidonul, praful de opt si un praf de sare. Se framanta un aluat nelipicios de consistenta plastilinei.
Aluatul se intinde pe masa usor infainata intr-o foaie de cca 0,5 cm grosime, in numar par. Se taie cerculete cu forma. Cu ajutorul unui cutit cu lama lata dezlipim cerculetele de pe masa si le transferam in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la foc mic, pana incep sa se aureasca pe margini. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Intre timp se prepara crema de ciocolata.
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si dam la rece,pana incepe sa se ingroase. Dupa ce s-a racit mixam la viteza mare, pana obtinem o crema pufoasa.
Dupa ce fursecurile s-au racit se lipesc 2 cate 2, se ung si marginile, apoi se tavalesc prin nuca macinata.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii