Fursecuri cu ciocolata si nuci

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu ciocolata si nuci

Ingrediente

  • 200g unt (margarina)
  • 150g zahar,
  • un ou,
  • o lingurita esenta de vanilie,
  • 200g faina,
  • 40g cacao,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
  • un praf de sare,
  • 50g cocos razuit.
  • Glazura: 2 linguri apa,
  • 2 linguri zahar,
  • 100g ciocolata amaruie (sau cu lapte),
  • aprox. 45 jumatati de miez de nuca.

Mod de preparare

Se bate untul cu zaharul, se adauga oul si vanilia. Separat se amesteca faina, cacao, praf de copt, bicarbonat si sare. Se pun treptat peste compozitia cu unt. Se adauga si nuca de cocos. Se amesteca bine si se lasa la frigider, timp de 1 ora. Se formeaza bilute in palma si se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se coc la foc potrivit timp de 15-20 min. Se lasa sa se raceasca, dupa care se dau cu glazura de ciocolata. Nuca se pune putin pe foc, sa se rumeneasca.

Pt. glazura se amesteca zaharul si apa, se pun la foc mic, intr-un vas, pana se topeste zaharul. Imediat se adauga ciocolata taiata bucatele si se amesteca bine. Se toarna peste fiecare prajiturica in parte si deasupra se lipeste cate o jumatate de miez de nuca. Se lucreaza repede, ca sa nu se intareasca ciocolata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise