autor:

KatrinC

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 decembrie 2010

Ingrediente
Aluat:, -1 ou, -100 g unt, -4-5 linguri zahar, -1,5 cani faina, -1 pliculet praf de copt, -aprox. 30% din coaja unei portocale, , Decor:, -o feliuta de dovleac, -zahar pudra, -scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa. Se amesteca cele doua si se mixeaza impreuna. Se adauga faina (proaspat cernuta), praful de copt si coaja de portocala rasa fin. Se da aluatul la frigider pentru cel putin o ora.
Intre timp pregatim dovleacul pentru decor: taiem feliute dovleacul si il punem la fiert in 200 ml apa cu cca 3-4 linguri zahar. Fierbem pana mai scade din apa, respectiv se moaie dovleacul. Il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca.
Scoatem aluatul de la frigider si intindem o foaie cu grosimea de cca 5-7 mm, decupam figurine sau simple cerculete si punem pe fiecare din ele cite o bucatica de dovleac. Le asezam in tava tapetata cu hartie p-u copt si le dam la cuptor p-u cca 30 min la temperatura de 180 grade.
Dupa ce s-au mai racorit un pic presuram cite putin zahar pudra si scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu dovleac si scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 2 comentarii

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

    Foarte fine si aspectuoase!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2010

    Imi place foarte mult dovleacul, iar retetata ta este super! Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -1 ou
  • -100 g unt
  • -4-5 linguri zahar
  • -1,5 cani faina
  • -1 pliculet praf de copt
  • -aprox. 30% din coaja unei portocale
  • Decor:
  • -o feliuta de dovleac
  • -zahar pudra
  • -scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Este un tort foarte rapid de gatit si foarte gustos. Preparam, mai intai, siropul in felul urmator:

22 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fine si aspectuoase!*****

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Galuste cu prune din fulgi de cartofi