autor:

anuta

» » Prajituri

Fursecuri cu gem de afine(fara ou)

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Ingrediente
(pentru cca 30 buc), 225 g unt, gzahar pudra,cernut,esenta vanilie,225 g faina,50 g amidon alimentar(din porumb),un pliculet zahar vanilat, Umplutura25 g unt,2 linguri de gem de afine

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se bate cu mixerul untul moale,la temperatura camerei cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa,se adauga esenta si faina amestecata cu amidonul si cernuta.Din aluatul obtinut se modeleaza mici bilute,cu palmele,de marimea unei nuci care apoi se aplatizeaza cu furculita,lasandurmele dintilor deasupra.Se aseaza intr-o tava si se da la cuptor cca 12-15 minute,in cuptorul bine incins.Se lasa sa se raceasca pe un gratar apoi se ung cu gemul de afine frecat un pic cu untul moale si se unesc cate 2.Se pudreaza un pic cu zahar vanilat si se dau 15 minute la frigider.
Se pot servi ca desert sau ca mic dejun alaturi de o cescuta de lapte sau ceai.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem de afine(fara ou)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu mere  (de post)

Placinta cu mere (de post)

Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se framanta un aluat care se imparte in

24 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Fursecuri fragede cu gem de prune

Fursecuri fragede cu gem de prune

Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam apa si treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea.

26 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • (pentru cca 30 buc)
  • 225 g unt, gzahar pudra,cernut,esenta vanilie,225 g faina,50 g amidon alimentar(din porumb),un pliculet zahar vanilat
  • Umplutura25 g unt,2 linguri de gem de afine

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Candy Chocolate Muffins