Amestecam iaurtul cu zaharul,pana cand acesta se topeste partial. Adaugam esentele, ouale, praful de sare, bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie, uleiul si faina cat cuprinde (aluatul trebuie sa fie usor lipicios, nu foarte tare). La sfarsit adaugam stafide sau merisoare in cazul meu. In reteta originala se mentiona ca la prepararea fursecurilor sa ungem mainile cu ulei .La mine nu a fost nevoie, aluatul nu s-a lipit. Rupem aluat cam cat un ou si formam fursecuri rotunde, usor aplatizate, mai groase decat cele obisnuite. Punem zaharul intr-un castronel si dam fursecurile pe o parte prin zahar. Tapetam tava cu hartie de copt si punem fursecurile. Dam la cuptor la foc mic, pana se rumenesc frumos. Vor fi niste fursecuri crocante la exterior si moi la interior.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii