Autor:
IONELA (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 10 iunie 2009
Ingrediente
2 oua, 200 gr zahar pudra, 100 ml ulei, 2oo gr faina, 100 gr rahat, 2 plicuri de zahar vanilat, 5 gr sare
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri, rahatul se taie cuburi, galbenusurile se freaca cu putina sare, se adauga zaharul vanilat si zaharul pudra si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga uleiul putin cate putin amestecand continuu, apoi se pune treptat si faina si se amesteca pana se formeaza un aluat moale. Pe o tava unsa cu ulei se vor modela cu mana, lingura sau posul mingiute din aluat care se vor orna punand pe fiecare fursec cate un cubulet de rahat {in cazul in care aluatul este prea tare se pot adauga o parte din albusuri batute spuma}.
Tava se introduce in cuptorul incins in partea de sus a cuptorului pentru aproximativ 10 min, insa trebuie urmarit in permanenta, pentru ca fursecurile se coc foarte repede - atunci cand marginea devine maronie sunt coapte. Dupa ce sau copt se scot pe o farfurie si se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "FURSECURI CU RAHAT" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Este foarte important ca ouale sa se zbata foarte bine cu zaharul. Se dizolva drojdia in bors si
Intr-un castron, am amestecat untul cu zaharul si cu semintele de vanilie. Faina am amestecat-o
17 voturi
14 comentarii
50 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate