Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Reteta de fursecuri cu unt si gem de capsuni. Fursecuri cu unt si gem de capsuni reteta simpla si usor de preparat. Retete de fursecuri. Fursecuri fragede cu gem.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Ingrediente

  • 80 gr zahăr pudră vanilat
  • 180 gr unt gras
  • 360 gr făină albă de grau
  • un praf sare
  • gem căpșuni/caise

Mod de preparare

Reteta de fursecuri cu unt si gem de capsuni este una foarte simpla, cu rezultat grozav. Furescurile sunt fragede, aromate si delicioase.

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei.

Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc zahăr pudră în care am adăugat semințe și păstaia uscată de vanilie. Dacă preferați, puteți adăuga aromele care vă plac.

Se adaugă făina, amestecând până la omogenizare. Aluatul va ieși ușor sfărâmicios, însă pe măsură ce îl frământați, untul se înmoaie și aluatul devine maleabil.

Se întinde o foaie de aluat, în strat subțire. Se decupează discuri potrivite, în număr egal. Jumătate dintre ele, se decupează și în mijloc, în funcție de ustensilele sau decupatoarele de care dispune fiecare. Eu am decupat o steluță.

Se așază într-o tavă, prevăzută cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul preîncălzit, timp de 10-12 minute, la 170 grade. Fursecurile sunt extrem de fragile, astfel că se recomandă să se lase la temperat în tavă, apoi transferate pe un grătar de bucătărie ca să se răcească de tot.

După ce s-au răcit, se umplu cu puțin gem de căpșuni sau de caise, se lipesc cu "căpăcelul" decupat și se așază pe un platou. Se pudrează cu zahărul vanilat rămas.

Să nu va temeți că se pudrează și miezul, acesta va topi și va absorbi surplusul pudrat.

Ușor, simplu și rapid! Extrem de fragede și gustoase aceste fursecuri cu unt umplute cu gem de căpșuni!

Să vă fie de folos și vouă!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise