autor:

Gustos_Ro

» » Delicii de post de la bloggeri

Fursecuri de post fara zahar

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 noiembrie 2014

Ingrediente
300 gr faina, 3 linguri de indulcitor green sugar, 180 gr margarina cu 80% grasime sau unt de cocos, 20 gr cacao, 20 ml suc de portocale rece, 1 lingura esenta de rom, 1 lingura esenta de vanilie, 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu, coaja rasa de portocala, un praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Impartim ingredientele in doua astfel: intr-un vas punem 150 gr faina, jumatate din bicarbonatul de sodiu, o lingura si jumatate de indulcitor, 90 gr margarina sau unt de cocos, coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si 10 ml suc de portocale. Framantam un aluat omogen si il dam la rece jumatate de ora. In cel de-al doilea vas punem restul ingredientelor: faina si bicarbonatul ramas, cacao, indulcitorul, margarina sau untul de cocos ramas, esenta de rom si sucul de portocale. Framantam aluatul la fel ca si pe primul, apoi il punem la rece tot pentru jumatate de ora.



Pe masa de lucru unsa cu ulei, impartim fiecare bila de aluat in doua. Intidem cu sucitorul prima bila cu cacao si separat prima bila cu aluat alb. Asezam aluatul alb peste cel cu cacao si intimdem usor cu sucitorul. Rulam foile strans si modelam aluatul usor pana obtinem un sul cu dimensiuni egale pe lungime. Cu un cutit bine ascutit taiem rondele de aproximativ jumatate de centimetru, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le modelam usor cu degetele daca se deformeaza la taiat. Procedam la fel si cu celelalte doua bile de aluat.



Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la foc moderat, aproximativ 25-30 de minute. Lasam fursecurile sa se raceasca complet, apoi le putem servi. Sunt mult mai fragede dupa o zi sau doua, daca rezista nemancate. :)



Reteta pregatita de Licuta Marin, licutamarin.blogspot.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de post fara zahar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Delicii de post de la bloggeri
Mini tarte cu crema de dovleac

Mini tarte cu crema de dovleac

Incepem cu aluatul, amestecand toate ingredientele pentru crusta, inafara de apa, cu varful degetelor

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Am inlocuit zaharul obisnuit cu Green Sugar, un indulcitor natural (din stevie) cu zero calorii si

3 voturi    0 comentarii
20 min
Delicii de post de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bill Maria , 28 martie 2015

    FAINE!AM SA INCERC SI EU

  • Fara foto

    Diana Sirghi , 12 martie 2015

    Buna reteta ,,,,o sa incerc si eu !!!

  • Georgeta_Caratas Gassey

    Georgeta_Caratas Gassey (Bucatar) , 11 decembrie 2014

    Am incercat si eu reteta... dar din pacate ceva n-a mers cum trebuie... Aluatul a iesit uscat (cel cu cacao si mai mult) si nu am putu sa intend foile... Cand se intinde se faramiteaza sau se lipeste de masa -desi e unsa cu ulei... Cred ca trebuie mai mult lichid sau grasime ca sa se faca un aluat mai maleabil la intins... Vreo sugestie?

    • Fara foto

      Mihaela Soric , 30 noiembrie 2014

      Cu zahar se pot face?

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2014

      Abia am asteptat retete fara zahar,avand in vedere ca tot mai multi sunt depistati cu diabet,reteta este binevenita ,arata apetisant si cred ca sunt bune prajiturelele am sa incerc.

    • Fara foto

      Cristina Bobleaga , 27 noiembrie 2014

      Foarte bune !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 3 linguri de indulcitor green sugar
  • 180 gr margarina cu 80% grasime sau unt de cocos
  • 20 gr cacao
  • 20 ml suc de portocale rece
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Georgeta_Caratas Gassey (Bucatar)

Am incercat si eu reteta... dar din pacate ceva n-a mers cum trebuie... Aluatul a iesit uscat (cel cu cacao si mai mult) si nu am putu sa intend foile... Cand se intinde se faramiteaza sau se lipeste de masa -desi e unsa cu ulei... Cred ca trebuie mai mult lichid sau grasime ca sa se faca un aluat mai maleabil la intins... Vreo sugestie?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Delicii de post de la bloggeri

Diplomat de post Diplomat de post

Simplu de tot – asa se face acest desert! Si mai e si delicios, chiar daca e de post si mai de regim asa(pentru ca nu contine

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Trufe de post cu ciocolata Trufe de post cu ciocolata

Combinati curmalele si prunele uscate intr-un bol si acoperiti cu apa fierbinte. Lasati sa se inmoaie 15 minute. Scurgeti curmalele

5 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort de post cu mousse de ciocolata