Se face un aluat din faina, amidon, ou, zahar, unt si coaja de lamaie,apoi se inveleste in folie si se da la rece 1 ora. Pe surprafata de lucru presarata cu faina se intinde o foaie de aluat groasa de 3-4 mm. Se decupeaza din ea fursecuri de diferite forme. Eu am facut, mutrite, stelute si inimioare.Din jumatate dintre ele scoti mijlocul sub forma de stea, inimioara si in cazul mutritelor, mai decupezi un cerc pe care apoi il transformi intr-o mutrita. Le coci si pe unele si pe altele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cam 10-15 minute.Stelutele le-am ornat cu gem de caise, iar partea fara mijloc am dat-o prin zahar pudra si am pus-o peste partea cu gem, apoi inimioarele le-am ornat cu ciocolata, iar pe mutrite am pus ciocolata amestecata cu unt de arahide.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii