autor:

» » Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu nuca si gem

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Ingrediente
100 gr untura, 150 gr margarina, 100 gr zahar, 2 oua, 160 gr nuca macinata, 1 praf de copt, 1 esenta rom, 550-600 gr faina, 1 lingura coaja de portocala rasa, zahar pudra, gem de prune

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei.
Amestecam margarina cu untura.
Punem zaharul peste si mixam bine,pana ce cristalele de zahar se topesc.
Adaugam ouale si mixam in continuare.
Incorporam si nuca,praful de copt,esenta si coaja de portocala.
La urma punem faina,treptat.
Va rezulta un aluat molicel,dar nu va speriati ca se modeleaza foarte bine si nu se lipeste de maini.
Luam o tava o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt,sau nu.
Rupem bucatele mici de aluat si facem bile,putin mai maricele.
Facem o gaura in mijlocul bilelor si punem cu o lingurita gem.
Le asezam in tava.
Dam tava in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita.
Lasam acolo fursecurile pana se auresc putin.
Le scotem ,le lasam sa se racoreasca si le tavalim prin zahar pudra.
Eu am facut o tava cu gem si o tava le-am facut in forma de potcoava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Multumesc mult Eugen. Eu ma bucur daca va fi placuta de multa lume reteta!

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Cred ca merge si cu unt si cu margarina...Poti incerca Catalina!

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Apetisante! Dar in loc de untura as putea folosi unt sau mai multa margarina?

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Floare de colt, Valentina va multumesc mult!

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Sidy chiar ti le recomand ca sunt asa bune si fragede.Pup!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      reteta ta va fi mult accesata, ai sa vezi !!!!,

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Fragede, aromate si bune, bune yumi,yumi.... *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Nuca si gem....o nebunie ! Imi plac asa de mult ca neaparat trebuie sa le fac si eu. Te tzuc Rocsi !

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Multumesc Valentina!

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Delicioase!

    • Floare de colt (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Sunt tare bune cu nuca !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Apetisante...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 100 gr untura
  • 150 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 160 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 550-600 gr faina
  • 1 lingura coaja de portocala rasa
  • zahar pudra
  • gem de prune

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult Eugen. Eu ma bucur daca va fi placuta de multa lume reteta!

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Rulouri cu ciocolata si alune