autor:

Cristina_Vintu

» » Retete de Craciun

Fursecuri fragede cu unt

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2013

Ingrediente
125 gr unt, 60 gr zahăr, un ou +un găbenuș, 125 gr făină, 70 gr amidom din porumb, esență de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Aș putea să spun că sunt printre fursecurile preferate ale mele, atit de fragede și delicioase că nu te poți oprii la 2-3 bucăți lingă o ceașcă de cafea..:)



Așadar, mixăm untul cu zahărul, adăugăm ouăle, esența, făina și amidonul. Mixăm pină la incorporare și vom obține o compoziție destul de moale, insă așa trebuie să fie. Cu ajutorul unui șpriț pentru biscuiți facem fursecurile și coacem aprox 10 minute la 180”C in cuptorul incins in prealabil. Cind sunt reci, le puteți tăvăli in zahar pudră ori puteți să ii lăsați asa cum sunt. Vă vor ieși aproximativ 45 bucăți pe care ii puteți depozita intr-o cutie. Raman fragezi 10-15 zile. Numai buni pentru Crăciun și ca să nu vă aglomerați in preajma sarbatorilor, ii puteți face chiar de săptămina care vine..:)



Spor la prăjiturit și ginduri bune pentru voi. :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu unt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Cozonac steluta

Cozonac steluta

Se cerne faina intr-un vas, peste faina adaugam galbenusurile, zaharul, praful de sare, esenta, untul

18 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Un desert clasic ce poate fi adaptat după preferințe și poate fi pregătit de fiecare dată în

1 vot    2 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    EMILIA GIUBERNEA , 09 decembrie 2019

    interesante retete

  • Fara foto

    Camelia Rusu , 27 iulie 2014

    da sint eu

  • Cristina_Vintu

    Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2013

    multumesc foarte frumosde aprecieri Karoly :*

    • Mathe_Karoly

      Mathe_Karoly (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2013

      BRAVO, FELICITARI

    • Fara foto

      Karoly Mathe , 24 decembrie 2013

      FELICITARI, BRAVO

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 125 gr unt
  • 60 gr zahăr
  • un ou +un găbenuș
  • 125 gr făină
  • 70 gr amidom din porumb
  • esență de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

11 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse

EMILIA GIUBERNEA

interesante retete

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura Televizor Prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Carnati din carne de porc si vitel Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Saleuri de casa