Fursecuri glazurate, asortate

Fursecuri fragede glazurate in ciocolata cu lapte, apoi date prin cocos.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Fursecuri glazurate, asortate

Ingrediente

  • 5 ouă,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri făină ,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 5 g praf de copt Dr. Oetker,
  • Un praf de sare,
  • Un vârf de cuțit amidon din porumb Dr. Oetker,
  • stafide, după gust,
  • 100 ciocolată cu lapte,
  • 3 linguri lapte,
  • nucă rumenită şi măcinată, după gust,
  • cocos mărunțit, după gust,
  • zahăr pudră cu aromă de rom, după gust

Mod de preparare

Fursecuri fragede glazurate în ciocolată cu lapte, apoi date prin cocos, ornamente de zahăr sau nucă rumenită și măcinată. Le-am pudrat și cu zahăr cu aromă de rom, pentru o notă specială și un plus de savoare.

Mod de preparare:

Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, uleiul, apoi făina, amidonul şi praful de copt şi se amestecă bine.

Din compoziția rezultată se toarnă cu o lingură într-o tavă pregătită cu hârtie de copt, la distanță între ele, pentru că se întind. Se presară stafide, după gust.

Se coc, la foc mediu, maxim 15 minute, fiecare tavă, verificând fursecurile (în funcție de cuptorul fiecăruia), astfel încât să nu se rumenească, ci să rămână ușor aurii.

Pentru glazură, se pun ciocolata cu lapte și laptele într-un ibric, se încălzesc pe foc mic, amestecând tot timpul, până se omogenizează, iar apoi până se îngroașă ușor. În tot acest timp, se ridică ibricul din când în când ibricul de pe foc, pentru a nu se arde amestecul. Se lasă la răcit 5 minute, apoi se toarnă într-un castron.

Se trece fiecare fursec prin glazură, se așază pe un grătar pentru răcire, pentru ca surplusul de glazură să se scurgă, apoi se cu partea glazurată prin cocos, nucă sau bombonele. Unele se pot pudra și cu zahăr cu aromă de rom, sunt foarte gustoase.

Timp pregătire: aprox 10 min

Timp coacere: aprox 15 min fiecare tavă (eu am obținut 4 tăvi)

Porţii: 16

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/fursecuri-glazurateasortate.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise