Fursecuri pentru Mos Craciun

Amestecam untul topit cu zaharul, vanilia si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri pentru Mos Craciun

Ingrediente

  • Ingrediente pentru circa 50 fursecuri:
  • 65 g unt topit
  • 250 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 10 g amoniac
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie dupa gust
  • faina cat cuprinde
  • 1 lingura mare de cacao
  • Creioane colorate din zahar pudra

Mod de preparare

Amestecam untul topit cu zaharul, vanilia si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam pana obtinem o coca usor de intins.

Impartim in 3 parti egale, iar o parte o amestecam cu cacaoa si framantam pana obtinem un aluat omogen.

Intindem aluatul pe masa de lucru de circa 1 cm grosime si decupam formele specifice sezonului :)

Putem combina culorile sau sa le folosim separat!!!

Asezam formele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem circa 20 minute la 180°C sau pana devin usor aurii.

Cand sunt gata, ii lasam sa se raceasca, apoi va puteti pune copilasii la treaba :)

Coloram fursecurile dupa imaginatia fiecaruia.

Fursecurile se pastreaza in cutii metalice, inchise ermetic!

Fetita a facut cateva fursecuri special pentru Mos Craciun :x

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise