Fursecuri rapide cu gem

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri rapide cu gem

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aprox. 50 de fursecuri:
  • 1. 160 gr unt
  • 2. 170 gr zahar
  • 3. 2 cani si jumatate de faina
  • 4. 1 ou
  • 5. o lingurita praf de copt
  • 6. esenta vanilie
  • 7. gem de care-ti place dar sa fie mai solid (eu am folosit de zmeura)

Mod de preparare

Fiindca ieri am tinut neaparat sa iti arat reteta de mucenici moldovenesti, am sucit un pic lucrurile cu Ziua Femeii asa ca, iti urez cu putina intarziere 'La multi Ani!' si-o primavara frumoasa! Mai mult decat atat, vreau sa te rasfeti - pentru ca meriti, nu-i asa :) ?! - cu un mic dejun la pat. Ce daca-i mijlocul saptamanii? Daca nu ai apucat pe 8 martie, da-ti astazi putin timp. Un ceai cald, o floare, o carte buna si niste fursecuri cu gem de zmeura, te vor face sa incepi ziua cu mai mult elan :)!

Untul il topesti la bain-marie, apoi intr-un vas bati zaharul cu untul pana se face ca o crema usoara. Adaugi oul, vanilia si 2 cani de faina amestecata inainte cu praful de copt si framanti. In momentul asta vei avea un aluat destul de moale si cam lipicios, din cauza untului. Asa ca, mai torni din restul de faina, pana obtii un aluat pe care sa il poti cat de cat manevra.

Il imparti in 4 si faci 4 suluri groase de 2 cm. Ajutandu-te de o bucata de hartie de copt, dupa ce ai dat cu mana o forma aproximativa de sul, vei definitiva forma ruland-o cu hartia de copt. Un fel de "hai la groapa cu furnici" pentru aluat :) . Pui hartie de copt in doua tavi si pui cate doua suluri intr-o tava, la distanta de 10 cm unul de altul.

Cu varful rotund al unui cutit de masa sau cu ceva similar trasezi un "canal" pe mijlocul fiecarui sul, pe toata lungimea sa. Apoi umpli "canalul" cu gem si pui tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade, pe randul de sus, pentru 15-20 min. Cand incep sa devina maronii, le scoti, le lasi sa se raceasca si cu un cutit foarte bine ascutit, tai in diagonala felii de 2 cm.

Ma gandesc serios sa incep sa fac fotografii si din timpul prepararii fiindca e clar ca o imagine face cat 500 de cuvinte, citind cat am scris de mult :) . Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise