autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Dulciuri diverse

Fursecuri rapide pentru ceai

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2013

Ingrediente
~ Pentru aproximativ 15-18 bucati ~, - 2 linguri unt moale cu 80% grasime, - 2 linguri zahar brun + 1 lingurita pentru presarat la final, - 1 ou de casa, - 1/2 cana faina cernuta sau 65 grame, - 1 varf de cutit sare de mare, - 2 varfuri de cutit praf de scortisoara, - 1 varf de cutit de nucsoara, - 1 lingurita seminte de chimion, - fulgi de migdale prajite.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca bine untul cu zaharul brun pana se obtine o crema si se topeste untul.
2. Se adauga faina cernuta, sarea si oul si se continua omogenizarea.
3. Se pun si condimentele: scortisoara si nucsoara.
4. La final se adauga semintele de chimion (optional) si se amesteca bine.
5. Pregatiti o tava in care ati pus hartie de copt si asezati cate o lingura mica din aluat, lasand spatiu suficient intre fiecare pentru ca vor creste in volum.
6. Presarati cu putin zahar brun pe fiecare fursec.
7. Puneti si fulgii de migdale prajiti putin inainte intr-o tigaie. Eu am pus doar cate un fulg in mijlocul fiecarui fursec.
8. Incalziti cuptorul la 200 grade si introduceti fursecurile la copt pentru 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri rapide pentru ceai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Simpla,buna si de mare efect...zic eu!  Blat: Separam galbenusurile de albus.Mixam galbenusurile

101 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Rulada cu mousse de capsuni

Rulada cu mousse de capsuni

Preparare blat rulada: Mixam ouale cu un praf de sare si indulcitorul pana se albesc si isi dubleaza

4 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2013

    Excelente !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • ~ Pentru aproximativ 15-18 bucati ~
  • - 2 linguri unt moale cu 80% grasime
  • - 2 linguri zahar brun + 1 lingurita pentru presarat la final
  • - 1 ou de casa
  • - 1/2 cana faina cernuta sau 65 grame
  • - 1 varf de cutit sare de mare
  • - 2 varfuri de cutit praf de scortisoara
  • - 1 varf de cutit de nucsoara
  • - 1 lingurita seminte de chimion
  • - fulgi de migdale prajite.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

5 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

7 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Fara foto

Floare de colt (Chef de cuisine)

Excelente !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

38 voturi    3 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Supă de căpşuni
Cookie Settings