Găluşte cu prune

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Găluşte cu prune

Ingrediente

  • 600 g de cartofi
  • 2 ouă
  • 200 g de făină
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • aproape 1 kg de prune
  • pesmet
  • ulei
  • scorţişoară şi zahăr pentru pudrat

Mod de preparare

Se fierb cartofii în coajă, se curăţă, se rad prin răzătoarea cu găuri mici. Se amestecă:cartofii, făina, sarea, ouăle şi uleiul. Nu se frământă mult, doar sa se amestece.

Se spala şi se şterg prunele. Se ia câte o prunăcare se înveleşte în aluat. Se ia aluatul cu o lingură si se pune pe faină, sa nu se lipeasca. Se moaie degetele în făină şi se da o formă rotundă în palmă. Se aşază pe o planşeta presărată în făină(sau pe o folie). Se fac toate găluştele.

Se pune apa într-o cratiţă mai largă, cam de 5l, umplută pe jumătate. Se pune si o linguriţă cu sare.

Când clocoteşte, se pun pe rând găluştele.După un minut, se mişca puţin pe fund cu spumiera sa n u se prindă.

Se pune capacul, tras mai la o parte sa nu dea afară, şi se fierb în clocote mici 15-20 de minute.

In acest timp, se rumeneşte pesmetul în câteva linguri de ulei(într0 tigaie).

Găluştele se scot cu spumiera, se scurg si se dau prin pesmet. se aşaza pe un platou, se presară cu scorţişoară şi zahăr.

Se servesc imediat.Se pot servi si reci, dar nu mai sunt aşa de pufoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise